D66

In de vergadering van het Landelijk bestuur van woensdag 19 juli is besloten dat het kandidatenboek voor de interne verkiezingen van de kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen uitsluitend digitaal gepubliceerd zal worden, dat wil zeggen op de website www.d66.nl. Het kandidatenboek kan op aanvraag wel worden verstrekt als hard-copy. De redenen hiervoor is dat het kosten- en milieubesparend is. Het kandidatenboek wordt op maandag 11 september op de website gepubliceerd, tegelijk met de verzending van de stembiljetten aan de leden. Zie /verkiezingentweedekamer voor alle informatie rond de Verkiezingen van de Tweede Kamer.
Het Landelijk bestuur heeft besloten tot een volwaardige, dynamische campagne naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Vervolgens kwamen de actielijsten uit de congressen 83 en 83A ter tafel en is het najaarscongres (C84) van zaterdag 7 oktober voorbereid. Dit is het jubileumcongres omdat D66 in oktober precies 40 jaar is. Ter gelegenheid daarvan wordt op vrijdagavond 6 oktober een internationaal symposium georganiseerd met als thema "Liberale grondrechten en de aantasting van democratie via democratische weg". Hiervoor worden een groot aantal buitenlandse gasten uitgenodigd. Het symposium vindt net als het jubilemcongres plaats in Amsterdam (locatie congres: Rai Auditorium, locatie symposium: nog niet bekend).

Het Landelijk bestuur besprak ook de voortgang van de Commissie herziening SHR (Statuten/Huishoudelijk reglement). De Statuten en het Huishoudelijk reglement van de vereniging zijn toe aan grondige herziening. Het bestuur wil graag een stagiair vinden om de stukken ook juridisch goed te laten doorlichten, maar helaas is er nog geen geschikte kandidaat gevonden.

Tenslotte heeft het Landelijk bestuur besloten dat D66 deel zal nemen aan de Ouderenbeurs/50plus beurs op 20 tot 24 september in Utrecht. Dit is een initiatief van het D66 platform Seniorenbeleid. Meer informatie over de beurs is te vinden op http://www.50plusbeurs.nl 20-7-2006 15:14