Ingezonden persbericht


Persbericht

Maatwerk voor Maatwerk

BBeyond steunt maatwerk in zorg met maatwerk in IT

Hoofddorp, 20 juli 2006 - Zakelijk service provider BBeyond en de ASVZ Groepp hebben een vijfjarig contract getekend waarbij BBeyond het onderlinge netwerk van aangesloten zorginstellingen verzorgt. Voor de centrale ASVZ Groep betekent de samenwerking met BBeyond dat zij een verder geprofessionaliseerde IT-infrastructuur kunnen bieden aan de diverse zorginstellingen.

Flexibel
Enkele jaren geleden werden zorgdossiers nog met de hand geschreven en vervolgens overgetypt op een centrale computer. Met de huidige regelgevingen is het voor iedere zorginstelling, maar ook voor bijvoorbeeld begeleid wonen van belang werkzaamheden per uur bij te houden om de juiste subsidies of vergoeding te ontvangen. De ASVZ Groep verleent IT-diensten aan de organisaties die bij de ASVZ Groep zijn aangesloten en helpt bij de digitalisering van administratie en cliëntendossiers. Het leveren van internet- en e-mailfaciliteiten op maat voor zoveel verschillende partijen, waarvan sommige wel een onderling netwerk delen en anderen volledig zelfstandig opereren, moet vlekkeloos verlopen.

'Met de kennis van zaken die wij in huis hebben, helpen wij organisaties bij het digitaliseren van dagelijkse werkzaamheden. De wensen en benodigdheden zijn heel verschillend per bedrijf of instelling. We leveren dus altijd maatwerk. We kozen dan ook voor BBeyond omdat BBeyond heel erg flexibel is - ookk buiten bestaande Service Level Agreements om. Dit geeft ons de ruimte onze eigen kennis in te zetten en te ontwikkelen doordat we het beheer van bijvoorbeeld routers volledig zelf kunnen doen binnen de samenwerking. Dit houdt ons kennisniveau en oplossend vermogen optimaal', aldus Leon Urbanus, IT-manager bij de ASVZ-Groep.

Samenwerking
De samenwerking tussen De ASVZ Groep en BBeyond is met vijf jaar verlengd. BBeyond is de exclusieve service provider van De ASVZ Groep en daarmee van alle organisaties en zorginstellingen die bij de groep zijn aangesloten.

Glasvezel
De Business Connect IP VPN waar de ASVZ Groep gebruik van maakt is schaalbaar. De hoofdlocaties van de stichtingen aangesloten bij de ASVZ Groep zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Zo is het netwerk van de ASVZ Groep klaar voor toekomstige ontwikkelingen. De stichtingen zijn via VPN's verbonden met het hoofdkantoor van de ASVZ Groep. Hier is bewust voor gekozen om het autonome karakter van de verschillende stichtingen te behouden.

Over ASVZ Groep

De ASVZ Groep is een dynamisch samenwerkingsverband van zelfstandige, regionaal werkende organisaties. Deze organisaties zijn actief in de zorg en dienstverlening aan mensen met een (verstandelijke) handicap, de psychiatrie en de welzijnssector. De totale groep biedt met ongeveer 12.500 medewerkers zorg, begeleiding en ondersteuning op maat. Ter ondersteuning van de aangesloten organisaties verleent de ASVZ Groep diensten op het gebied van zorgontwikkeling en op bedrijfskundig vlak: Personeel & Organisatie, Financiën & Informatisering en Huisvesting. Het werkterrein van de ASVZ Groep en aangesloten organisaties beslaat een groot deel van Nederland.

Meer informatie over ASVZ Groep: http://www.asvz.nl/

Over BBeyond
BBeyond is gespecialiseerd in het leveren van breedband-diensten aan zakelijk Nederland. BBeyond biedt ADSLâ¤' en SDSL-oplossingen, glasvezeldiensten, maakt koppeling tussen verschillende bedrijfsvestigingen mogelijk en verbindt thuiswerkers aan het netwerk van ondernemingen. Daarnaast biedt de service provider aanvullende diensten zoals telefonie, webhosting, domeinnaamregistratie en e-mail. De service provider maakt als dochteronderneming gebruik van het netwerk van BBned. BBeyond is opgericht in maart 2001 en gevestigd in Hoofddorp. De belangrijkste investeerder achter BBned en BBeyond is Telecom Italia.

# # #

Perscontact:
BBeyond
Mirjam Smets
Tel: 023 565 99 62
mailto:mirjam.smets@bbeyond.nl

Edelman
Leoni Janssen
Tel: 020 301 09 80
mailto:leoni.janssen@edelman.com