Gemeente Barneveld


Uitbreiding parkeerplaats begraafplaats Diepenbosch

Ten noorden van Voorthuizen aan de Rubensstraat ligt de gemeentelijke begraafplaats Diepenbosch.

Omdat er op het voorterrein van de begraafplaats Diepenbosch weinig parkeerplaatsen zijn, wordt er bij een begrafenisplechtigheid vaak langs de Rubensstraat geparkeerd. Hierdoor ontstaan soms zeer gevaarlijke situaties door het inparkeren en uitrijden van auto's.

Uitbreiding De gemeente Barneveld heeft besloten om extra parkeerplaatsen naast het rouwcentrum van Monuta te creëren, dit zal de situatie aan de Rubensstraat een stuk veiliger maken. Ook zal de bestaande parkeerplaats, die op het terrein zelf ligt, herstraat worden. De parkeerplaats die direct aan de Rubensstraat ligt, zal worden vervangen door een verhoogde band met daarachter een grasberm.

Hieronder ziet u het ontwerp van de vernieuwde parkeerplaatsen.

situatieschetjs

Uitbreiding parkeerplaats

Plan van aanpak In week 29 zal de firma H. Verhoef uit Kootwijkerbroek beginnen met het terrein op te schonen.

Dit houdt in dat het groen zal worden weggehaald en het terrein vlak zal worden gemaakt.

Na de bouwvak, in week 33, zal worden begonnen met de straat- en rioleringswerkzaamheden.

Als eerste zal het gedeelte naast het rouwcentrum van Monuta aangelegd worden. Als het nieuwe gedeelte klaar is en er op geparkeerd kan worden, zal de bestaande verharding worden herstraat.

Tijdens de werkzaamheden kan er niet meer langs de Rubensstraat worden geparkeerd, zo mogelijk kan men parkeren langs de Prinsenweg en de Vincent van Goghstraat. Meer informatie? Wilt u meer weten over de uitbreiding van de parkeerplaats, dan kunt u contact opnemen met dhr. M. Fraaij van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, hij is bereikbaar tijdens kantooruren op telefoonnummer (0342) 495 515 of via de mail: M.Fraaij@Barneveld.nl. Mutatiedatum 20/07/2006

Naar de vorige pagina