Gemeente Delft

Toch tussenstanden definitief referendumverzoek

Het college van B&W gaat toch tussenstanden geven over het aantal handtekeningen dat is gezet ter ondersteuning van het definitieve verzoek voor een referendum over de uitbreiding van de camping in de Delftse Hout. Dit gebeurt door op maandag 24 juli, maandag 31 juli en maandag 7 augustus om 12.00 uur een actuele tussenstand te publiceren op www.gemeentedelft.info.

Eerder was besloten geen tussenstanden te melden om iedere schijn van beïnvloeding van het referendumproces te vermijden. Nu blijkt dat juist het niet geven van tussenstanden wordt geïnterpreteerd als het beïnvloeden van het proces, heeft het college besloten te kiezen voor optimale transparantie.

De tussenstanden worden zonder commentaar op de site gemeld. Het betreft het aantal kiesgerechtigde Delftenaren dat tot dan het definitieve verzoek voor een referendum met hun handtekening hebben ondersteund.

Om het referendum doorgang te laten vinden moeten voor 11 augustus tenminste 4.000 kiesgerechtigde inwoners van Delft het verzoek hebben getekend.

Voor nadere informatie:
Communicatie gemeente Delft (015 - 260 2500)

-----------------------


---- --