Politie Zeeland


---

O-2766-2006 Bestuurder gedronken
Op de Molendijk in Wolphaartsdijk is gisteravond rond 21.35 uur een eenzijdig ongeval gebeurd.
De bestuurder van een personenauto, een 19-jarige man uit Goes, raakte, door onbekende oorzaak van de weg en kwam in de berm terecht. De Goesenaar en zijn 16 jaar oude (Goese) vriendin zijn op eigen kracht de auto uitgeklommen. Nog twee inzittenden, een 25-jarige Goesenaar en een 17-jarige Goese, konden niet uit de auto komen en zijn door de brandweer bevrijd. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto had sinds april van dit jaar zijn rijbewijs en is dus beginnend bestuurder. Hij is aangehouden, omdat uit een blaastest bleek dat hij bijna tien maal zoveel had gedronken dan is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Hijzelf verklaarde maar twee pilsjes te hebben genuttigd. Het voertuig van de Goesenaar is door een takelbedrijf weggesleept. Het letsel van de 25-jarige bleek alleszins mee te vallen. Hij heeft een snee in zijn arm en een pijnlijke pols. Over het letsel van het 17-jarige meisje is nog niets bekend. De bestuurder kan zich binnenkort voor een rechter verantwoorden. Hij kreeg een dagvaarding en en zijn felbegeerde roze papiertje mocht hij ook nog inleveren.

Z-2767-2006 Bedrijfsongeval
Omstreeks 21.40 uur gisteravond vond, in een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Sas van Gent, een bedrijfsongeval plaats.
Een 45-jarige man uit Antwerpen was bezig om een tank schoon te maken. Hij droeg hierbij een veiligheidsgordel, maar deze was niet vastgegespt. Op een gegeven moment viel de man van de tank af naar beneden. (Hoogte is niet bekend) De man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Gent vervoerd. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het voorval. Over de toestand van de man op dit moment is niets bekend.

O-2768-2006 Onder invloed
De Zeeuwse politie heeft vannacht rond 01.05 uur een dronken automobilist betrapt.
De man, een 31-jarige Oude-Tongenaar, reed over de Roelandsweg in Renesse waar hij gecontroleerd werd door de politie. Hij moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

O-2769-2006 Diefstal uit woning
Doordat een raam slechts was afgesloten met een voorzethor is er vannacht rond 03.00 uur ingebroken in een woning in Burgh Haamstede.
De dieven hoefden alleen maar de hor te verwijderen van de woning aan de Kloostertuin en naar binnen te klimmen. Hier konden zij de portemonnee van de bewoner wegnemen. In de portemonnee zaten enkele tientallen euro's.


---- --