Sligro Beheer NV

Nettowinst Sligro Food Group stijgt 16% in het eerste halfjaar

Sligro Food Group N.V. heeft in het eerste halfjaar 2006 de totale omzet met 0,5% zien toenemen tot ¤ 757 miljoen. Het nettoresultaat nam toe met ¤ 3 miljoen of 16% tot ¤ 21,8 miljoen.

De omzet van de foodretailactiviteiten was nagenoeg stabiel op ¤ 212 miljoen.

De omzet van de foodserviceactiviteiten nam toe met 0,8% tot ¤ 546 miljoen. Gedurende de eerste helft van 2006 trok de omzet geleidelijk aan, mede als gevolg van het succes van onze investeringen in de VEN-vestigingen. De autonome omzetafname van de totale groep beliep 0,8%. Inversco is gedurende vier weken in de consolidatie betrokken en heeft daardoor tevens enige invloed op de samenstelling van de resultaten.

Ondanks doorlopende druk vanuit de markt op de marges nam het bruto omzetresultaat toe met ¤ 6,6 miljoen of 4,5% tot ¤ 155 miljoen. Als percentage van de omzet betekende dit een toename met 0,8% tot 20,5%. Naast Inversco is dit het gevolg van een verbeterde productmix en van compensatie van margedruk door leveranciers.

De totale bedrijfskosten namen slechts met ¤ 1,8 miljoen toe of 1,4%. Als percentage van de omzet betekende dit een toename met 0,2% tot 16,6%. Zonder Inversco zou er sprake zijn geweest van een afname van de kosten. Dit is het gevolg van structurele efficiencymaatregelen, in het bijzonder bij de voormalige VEN-activiteiten. In het tweede halfjaar zullen verdere stappen in de optimalisatie van de logistieke infrastructuur tot afronding komen.

Per saldo is het bedrijfsresultaat toegenomen met 12,5% tot ¤ 32,3 miljoen of van 3,8% van de omzet in 2005 tot 4,3% in 2006. Zowel bij de foodservice- als de foodretailactiviteiten was sprake van een substantiële verbetering.

Met een nettowinst van ¤ 21,8 miljoen en een toename van 16% zijn wij ruim boven onze prognose van april uitgekomen. Het winstherstel in het tweede kwartaal was krachtig. De winst per aandeel over het eerste halfjaar beloopt ¤ 1,03, een toename van 14,4%.

Vooruitzichten

Wij verwachten dat de marktomstandigheden bij de foodserviceactiviteiten in het tweede halfjaar verder zullen verbeteren, terwijl de omzetvergelijkingsbasis geleidelijk gemakkelijker wordt.

De marktomstandigheden bij foodretail zijn minder eenduidig door de grote herschikkingen die in de Nederlandse markt zullen plaatsvinden.

Bij zowel de bruto omzetresultaat- als de kostenontwikkeling gaan wij uit van een positieve trend, net zoals in het eerste halfjaar. Inversco zal het volledige tweede halfjaar in de consolidatie worden betrokken. Doordat de operationele marge van Inversco hoger is dan het groepsgemiddelde zal de totale operationele marge verbeteren. Daar staat tegenover dat de financieringslasten door Inversco zullen toenemen, maar per saldo verwachten wij een fraaie winstbijdrage.

Wij gaan ervan uit dat de overname van de Edah-activiteiten door S&S Winkels B.V., waarin Sligro Food Group en Sperwer Holding ieder voor 50% participeren, in het derde kwartaal tot afronding zal komen. Dan zal ook een start gemaakt worden met het geleidelijk overhevelen van een deel van de winkels. Er zal sprake zijn van enige aanloopverliezen voor geconverteerde winkels en van financieringskosten over onze inbreng in S&S Winkels ad ¤ 80 miljoen. Het resultaat in de 50%-deelneming S&S Winkels is voor de korte termijn moeilijk te prognosticeren.

Wij verwachten in het tweede halfjaar een deel van het onroerend goed dat vrij is gekomen met een boekwinst te kunnen afstoten.

De halfjaarcijfers worden heden toegelicht op een persconferentie en in een analistenbijeenkomst. De betreffende presentatie is opgenomen op www.sligrofoodgroup.nl.

De trading update over het derde kwartaal zal op 19 oktober gepubliceerd worden.

Veghel, 20 juli 2006

Sligro Food Group N.V.

A.J.L. Slippens

H.L. van Rozendaal

Tel. +31 (0)413 343 500

www.sligrofoodgroup.nl

Klik hier voor het volledige persbericht (in pdf).