Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Inbrekers op zoek naar navigatieapparatuur    |
De politie maakt autobezitters er nogmaals op attent om geen waardevolle voorwerpen in de auto achter te laten, vooral geen navigatieapparatuur. Het advies is om ook de zuignap, waarin men de navigatieapparatuur klemt, van het raam te verwijderen. Zelfs het wegpoetsen van de afdruk van de zuignap van het raam kan een boel ellende voorkomen. Sinds 1 mei zijn alleen al in Apeldoorn 66 van deze navigatieapparaten ontvreemd.

In de nacht van dinsdag (18/7) op woensdag werd aangifte gedaan van inbraak in tenminste 7 geparkeerde auto's in Apeldoorn. Ook afgelopen nacht sloegen de dieven weer toe. In alle gevallen hadden de daders het kennelijk gemunt op navigatieapparatuur. In twee gevallen lag inderdaad zo'n systeem in de auto en werd het meegenomen. Kennelijk gaan de dieven op zoek naar de achter het raam zichtbare houder voor dergelijke apparatuur, die vaak met een zuignap op het raam bevestigd is. In enkele gevallen hadden de autobezitters als preventie maatregel de zuignap uit de auto gehaald, maar de duidelijk zichtbare afdruk van de zuignap op het raam was toch aanleiding om in de auto in te breken. Zo'n afdruk wekt kennelijk de hoop bij de autokraker dat de apparatuur ergens in de auto ligt.

De inbraken (18/7) vonden plaats aan de Linie, Friezenlaan, Koninginnelaan, van Brerostraat, Vijfspronglaan, Bierbrouwershorst en Jachtlaan. De laatste aangifte is van een bewoner aan de Symfoniestraat. In één geval werd uit het dashboardkastje het frontje van de radio-cd speler weggenomen, alsmede een digitale camera. Uit een andere auto werd alleen een pak sinaasappelsap weggenomen.

Naast de oproep om geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen, is de politie op zoek naar getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben. Verder roept de politie mensen op,die nog geen aangifte gedaan hebben, dit alsnog te doen via 0900-8844 of via het internet www.politie.nl.

Einde persbericht.
---


---


---

---- --