Ingezonden persbericht


EURINPRO LEVERT 18.000 M² GROOT WAREHOUSE OP AAN SCHENKER IN GROLSHEIM, DUITSLAND

Langenfeld, 20 juli 2006 - Eurinpro heeft een 18.000 m2 groot nieuw magazijn opgeleverd aan logistieke dienstenverlener Schenker. Schenker is al gestart met de activiteiten in Grolsheim, in het westen van Duitsland. Dit is het vierde project op maat dat Eurinpro voor Schenker ontwikkelde.

Het volledige project werd gerealiseerd in iets meer dan vier maanden, ruim binnen de afgesproken tijd. Oplevering vond plaats eind mei en diverse klanten van Schenker huren inmiddels het gebouw voor hun opslag en distributie binnen Duitsland en naar de rest van Europa.

Thomas Reppahn, hoofd van het Warehousing & Systems Department van Schenker Deutschland AG: "Schenkers vereisten omvatten een efficiënte en economische projectrealisatie en een flexibel antwoord op zaken als gebouwconfiguratie, optionele uitbreiding en tijdsbeperkingen. Eurinpro is erin geslaagd te voldoen aan deze veeleisende doelstellingen, binnen de contractueel bepaalde tijd. Het resultaat is dat Schenker zich nu kan toeleggen op de dienstverlening aan zijn klanten vanuit het nieuwe logistieke centrum."

Christian Bischoff, Country Manager Eurinpro Duitsland, voegt toe: "Net als al onze klanten moet Schenker het hoofd bieden aan de eisen van een snel veranderende logistieke sector. Eurinpro vangt deze tijdsdruk op met een efficiënt organisatiemodel en snelle projectontwikkeling. Dat we dit project in minder dan vijf maanden konden opleveren, is het resultaat van onze klantgeoriënteerde aanpak en de uitstekende samenwerking met Schenker."

Door de strategische ligging nabij Mainz, de internationale luchthaven van Frankfurt, en de aansluiting op het hele Duitse en West-Europese snelwegennet, vormt dit nieuwe logistieke centrum een belangrijke schakel in Schenkers groei. De site is gelegen aan de kruising van de autosnelwegen A60, richting Wiesbaden, en A61, richting Mannheim. Het nieuwe distributiecentrum ligt op 60 km van Frankfurt International Airport en respectievelijk op 35 km en 85 km van Mainz en Mannheim.

Het 18.000 m² grote warehouse op maat bestaat uit twee warehouse units van 9.000 m². Het heeft 13 laadkades, een supervlakke vloer en een interne vrije hoogte van 12 m. Het logistieke centrum biedt daarnaast een 1.500 m² grote overdekte opslagruimte buiten en 530 m² kantoren. Op verzoek van Schenker is er vooraan het gebouw extra ruimte voorzien zodat de trucks ook van opzij geladen kunnen worden.

Dit is de vierde oplossing op maat die Eurinpro ontwikkelde voor Schenker, na een 14.500 m² groot warehouse in Mechelen en twee warehouses van respectievelijk 50.000 m² en 22.000 m² in Willebroek. Al deze warehouses zijn bijzonder goed gelegen op Belgiës belangrijkste logistieke as Antwerpen-Brussel.

Over Schenker

Met een jaaromzet van EUR 2,5 miljard, zo'n 11.300 medewerkers en meer dan 100 vestigingen is Schenker Deutschland AG een toonaangevende dienstenverlener op het gebied van geïntegreerde logistiek op de Duitse markt. Schenkers hoodkantoor is gevestigd in Frankfurt.

Met een jaaromzet van EUR 8,9 miljard, 42.000 medewerkers en zo'n 1.100 vestigingen wereldwijd, is Schenker één van 's werelds toonaangevende aanbieders van geïntegreerde logistieke diensten, met activiteiten in land-, lucht- en zeevracht, evenals uitgebreide logistieke oplossingen en supply chain management door één enkele partner. Schenker maakt deel uit van DB Logistics, de transport- en logistieke divisie van Deutsche Bahn AG.

Over Eurinpro

Eurinpro International SA (Eurinpro) ontwikkelt en investeert wereldwijd in logistieke vastgoedoplossingen op maat. Eurinpro heeft distributiecentra ontwikkeld met een totale oppervlakte van meer dan 1,2 miljoen vierkante meter, met een totale waarde van EUR 850 miljoen. Het bedrijf heeft meer dan negentig medewerkers in dienst en kantoren in negen landen. Op dit moment heeft Eurinpro projecten in ontwikkeling met een totale oppervlakte van 425.000 vierkante meter.

Eurinpro heeft meer dan vijftien jaar ervaring met het ontwikkelen van distributiecentra op een innovatieve en klantgerichte wijze. Eurinpro biedt een technisch hoogstaande logistieke oplossing waarbij de kosten per vierkante meter voor de eindgebruiker gereduceerd worden. Ieder Eurinpro distributiecentrum voldoet aan de behoeften en specificaties van de eindgebruiker, terwijl de financiële waarde van het gebouw is gegarandeerd.

In mei 2006 nam Macquarie Goodman Group (Macquarie Goodman), een industriële vastgoedgroep met een notering aan de Australische aandelenbeurs, Eurinpro over. Macquarie Goodman is actief in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk in vastgoedinvesteringen, fondsmanagement, vastgoedontwikkeling en -diensten en heeft meer dan 750 vastgoedspecialisten in dienst.

Macquarie Goodman heeft een marktkapitaal van rond de EUR 5,6 miljard (AUD 9,6 miljard), waarmee het de grootste industriële vastgoedpartij is die aan de Australische beurs genoteerd is, en een van de grootste beursgenoteerde industrieel vastgoedgroepen ter wereld.

Eurinpro kan zijn klanten wereldwijde vastgoedoplossingen bieden door zijn samenwerking met Macquarie Goodman en Arlington Securities (Arlington). Arlington, met zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk, is een van Europa's grootste investeringsmanagers en vastgoeddienstverleners met activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en andere markten. De drie partijen hanteren hetzelfde klantgerichte business model en vormen op die manier een bijzonder strategische samenwerking voor hun wereldwijde klanten. Meer informatie over Eurinpro vindt u op www.eurinpro.com.

Voor meer informatie of beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

Eurinpro

Geert Vanhees

Marketing Director

Tel.: +32 2 263 40 69,

geert.vanhees@eurinpro.com

Zeno Group

Nienke Beuwer

Tel.: 020- 30 10 989

nienke.beuwer@zenogroup.com