Ingezonden persbericht


F5-producten voldoen aan RoHS-richtlijn

Amersfoort, 18 juli 2006 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking, heeft bekend gemaakt dat zijn BIG-IP®-, BIG-IP Application Security Module-, FirePass® SSL VPN-, WANJet-(tm), WebAccelerator-(tm) en Enterprise Manager-productlijnen voldoen aan de RoHS-richtlijn van de EU.

RoHS (Reduction of Hazardous Substances) is een richtlijn die gericht is op het terugdringen van schadelijke stoffen in het milieu. De richtlijn is gemodelleerd op basis van de WEEE-recycling-richtlijn van 2003 (Waste Electrical and Electronic Equipment).

De RoHS-richtlijn geeft aan dat apparatuur dat lood, cadmium, chroom of bepaalde bifenylen en difenylen bevat, na 1 juli 2006 niet meer verkocht mag worden. Er zijn overigens uitzonderingen mogelijk.

Het milieubeleid van F5 biedt een basis voor het voldoen aan alle milieu-initiatieven. Een van de belangrijkste doelen van dit beleid is om te voldoen aan alle geldende en komende milieueisen en deze zelfs te overtreffen.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.