Ingezonden persbericht


ROBERT DOORNBOS' TESTVERSLAG VAN JEREZ DE LA FRONTERA

JEREZ DE LA FRONTERA, 20 JULI 2006 - Op een snikheet Jerez de la Frontera heeft Robert Doornbos gisteren en vandaag een druk testprogramma voor Red Bull Racing afgewerkt. Met twee warme Grand Prix in Duitsland en Hongarije in het vooruitzicht, kreeg Robert samen met zijn teamgenoot David Coulthard de opdracht om onder andere banden te testen, nieuwe aërodynamische onderdelen te evalueren en veel starts te oefenen. Hier Robert's eigen verslag van de testsessie:

ROBERT DOORNBOS: "Pfoehh, net als in Nederland is het ook hier erg warm, Vanmiddag haalden we zelfs de 37 graden Celsius! Maar dit komt ons eigenlijk wel goed uit, want zo kunnen we ons goed voorbereiden op de aanstaande twee races. Ook het circuit werkte mee, want er zijn zowel snelle bochten en hairpins met harde rempunten. Net als op Hockenheim en Budapest dus."

"Het was goed om met DC te testen, want hij is een goede maatstaf. We hebben samen een vrij gelijke afstelling en rijstijl, dus dat maakt het voor het team wat makkelijker. De banden die ik goed vindt bijvoorbeeld, vindt DC ook prima. Op beide dagen hebben we naast een uitgebreid bandenporgramma ook veel starts geoefend. En dan vooral hoe we de banden optimaal kunnen opwarmen in de opwarmronde of tijdens safety-car fases. Afgelopen weekend verloor David namelijk met de start één plaats aan Heidfeld en uiteindelijk finishte hij daardoor als negende. We hebben nu onze elektronica wat aangepast en onze starts zijn nu scherp."

"Vandaag (donderdag) heb ik ook een aantal nieuwe gadgets getest, die we binnenkort op de auto zullen zetten. Zowel mijn engineers als ikzelf zijn 100% tevreden over het werk van deze week. Ook de rondetijden deze week bewijzen dat we op de goede weg zitten. Op naar Hockenheim dus. Ik hoop dat ik daar weer net zoveel Nederlandse fans als vorig jaar zie!"

WOENSDAG 19/07/2006: Robert Doornbos, 53 ronden, P07, 1:18.982 DONDERDAG 20/07/2006: Robert Doornbos, 48 ronden, P10, 1:19.104

© 2003 - 2006 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com