Gemeente Zwolle
Ideeën voor 'Brug tussen Odeon en De Spiegel' blijven welkom

Datum uitgave: 20-07-2006
Startende podiumkunstenaars kunnen nog tot 1 augustus 2006 ideeën aandragen om een brug te slaan tussen Odeon en De Spiegel. De Spiegel, het nieuwe theater van Zwolle, opent in september officieel de deuren. In Odeon blijft een groot aanbod van theatervoorstellingen. De prijsvraag moet een 'theatrale brug slaan' tussen beide locaties. Tot nu toe zijn twee voorstellen ingediend.

De prijsvraag is een initiatief van de Commissie Stimulering Podiumkunsten, die het fonds beheert waarmee podiumkunsten in Zwolle worden gestimuleerd. Met de opening van De Spiegel wordt een jaarlijkse prijs ingesteld. De productie van de theatrale brug is de eerste opdracht.

Tot 1 augustus 2006 kunnen voorstellen voor de productie worden ingediend bij de commissie. De winnaar ontvangt een productiebudget waarmee het winnende plan kan worden uitgevoerd tijdens het openingsjaar van De Spiegel. De leden van de commissie en de directie van de schouwburg beoordelen de inzendingen.

Het idee voor de prijsvraag werd maandagavond 8 mei gelanceerd tijdens een discussieavond van de Commissie Stimulering Podiumkunsten in Schouwburg Odeon.

Bron: afdeling Communicatie