Juli 2006

Vrolijke Zomercapriolen in Tuinen van Appeltern Van 22 juli tm 13 augustus: unieke rariteiten, bloemdecoraties en verrassingen
Van 22 juli t/m 13 augustus organiseren De Tuinen van Appeltern de jaarlijkse Zomercapriolen. Speciaal in de zomervakantie staan de 180 modeltuinen vol met rariteiten, kunstzinnige verrassingen, muziek, kinderactiviteiten en natuurlijk prachtige bloemdecoraties. De tuin is een afspiegeling van jezelf. Je kiest je favoriete elementen, je eigen bloemen, je lievelingskleuren en maakt daarmee je eigen wereld. De Tuinen van Appeltern laten in de meer dan 180 voorbeeldtuinen zien waar je zoal uit kunt kiezen.

Rariteiten
Slechts één keer per jaar zet 'Appeltern' de tuinen op hun kop en wordt bhet publiek verrast met tal van rariteiten die overal in de tuinen opduiken. Gekkigheden met tuinmeubels en gereedschappen en grapjes met de tuinbeelden en planten. Je vindt ze op onverwachte plekken, aangevuld met bijschriften en zotheden die je op een vrolijke manier van de wijs brengen of zullen verbazen.

Waterhoofden
Zoals bijvoorbeeld een luchtballonnenboom, elegante vogelverschriksters, vliegende komkommers en waterhoofden. Overal in de tuinen tref je ook de bijzondere en spitsvondige bloemdecoraties van Appewlterns groenarrangeur Toon van Ooijen aan. Om je over te verwonderen en om te bewonderen. Met natuurlijk materialen maakt hij niet alledaagse versieringen die je toch gemakkelijk zelf na kunt maken.

Prikkelen
'Zomercapriolen' is bedoeld om je eens op een andere gedachte te brengen en je geest te prikkelen. Het evenement wordt voor het zesde jaar georganiseerd en geniet inmiddels landelijke bekendheid.

Kinderactiviteiten en Tuin Gatenkaas
Ga met het bootje naar de Natuur Speelhof met ouderwets klimparcours, jolige trampolines en de stoere skelterbaan. Op het terrein van de Natuur Speelhof vind je tijdens Zomercapriolen ook Nederlands eerste Tuin Gatenkaas. Wring je in allerlei bochten om je door het gangstelsel van de kaas te wurmen. Voor kinderen vanaf zes jaar is er een leuke speurtocht door de tuinen en natuurlijk is het heerlijk schommelen en zwaaien in de twee speeltuinen.

Groene belevenis
De Tuinen van Appeltern zijn niet alleen gemaakt om te informeren over verschillende tuinmogelijkheden en producten... veel meer nog wil `Appeltern' inspireren en laten genieten.

Landschap
Het park is op prachtige wijze met het landschap van Maas en Waal verbonden. Rijen van knotwilgen, grazende koeien, wilde bloemenweides, sloten, vaarten en bosschages lopen vloeiend over in de voorbeeldtuinen en plantenborders. Je kunt eindeloos wandelen en genieten van de pure kleuren en geuren, zonnige en lommerrijke plekken en waterpartijen.

In de Tuinen van Appeltern zijn vele terrassen, pleinen met daarbij gezellige restaurants, een plantenmarkt en een kunstroute.

Informatie
De Tuinen van Appeltern
Europa's grootste modeltuinenpark
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
Tel: 0487-541732, www.appeltern.nl

Openingstijden:
Van 1 maart tot 1 december dagelijks, ook op zon- en feestdagen, van 10:00 tot 18:00, (m.u.v. maart, oktober en november tot 17:00). Entree: EUR10,- 65+ korting: EUR1,50 Kind 6 t/m 12 jaar korting: EUR 5,- Kind tot 6 jaar: gratis. Rolstoeltoegankelijk. Honden aan de lijn zijn toegestaan.