Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Krakers zetten deuren wagenwijd open

Zaterdag 22 juli houden het Anders Wonen-kollectief in Deventer een open dag. Deze groep laat op deze dag zien hoe zij leven en waar zij zich in hun leven zoal mee bezig houden. Aanleiding voor deze dag is het voorgenomen kraakverbod van demissionair minister Dekker van VROM.

Volgens de krakers wordt door het CDA, VVD en LPF ten onrechte een eenzijdig en negatief beeld van de kraakbeweging geschetst wordt dat niet overeenstemt met deze sociaal-maatschappelijke en culturele functies die zij (mede) vervuld, ondersteunt en die uit haar zijn voort gekomen. Van weggeefwinkels tot culturele broedplaatsen, van daklozenopvang tot oefenruimten, van poppodia tot voedselbanken, van theaters tot atelierruimten, van eetcafé tot ...etc…

De open dag is op 22 juli 2006 van 13.00uur tot 17.00uur. De dag begint om 13.00uur met een ludieke opening bij de Wankele Muur aan de Kleine Poot 9. Vanaf daar begint na de openingceremonie en om 15.00uur ook een rondleiding langs de opengestelde panden. Tijdens de rondleidingen krijgen de mensen meer te horen over de geschiedenis, achtergronden en de invulling van de vaak eeuwenoude panden.

Bezoekers kunnen de opengestelde panden ook op eigen gelegenheid bezoeken: de Weggeefwinkel in 'de Zijbeuk'(Kleine Poot 8); de open ateliers van Kunstcollectief 'Het Keerpunt'(Pothoofd 113-115); de tweedehands antiek- curiosa-, en bouwmaterialen-winkel 'De Boze Goudvis'(Pothoofd 117); de muziektuin waar zich eveneens een pony bevindt(Sluisstraat 2, naast de nieuwe parkeergarage), een door vrijwilligers gerunde biologische winkel 'De VOKO'(Rijkmanstraat 18); doorlopende openbare Loesje-workshop in de tuin van de 'Pettenflat' (Rijkmanstraat 28-44, achterom); live muziek in 'Vort Dracula'(Grote Overstraat 43).

Meer informatie kan men krijgen via: anderswonen@zonnet.nl.

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie

U wordt om 12.30uur verwacht bij de Wankele Muur aan de Kleine Poot 9 in Deventer. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen; 06-29333560.