Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 20 juli 2006

Aanstaande zaterdag 22 juli

Grote demonstratie tegen Israëlische aanvallen op Libanon en Gaza

Uit protest tegen de Israëlische aanvallen op Libanon, Gaza en de Westelijke Jordaanoever roept een brede coalitie van bondgenoten op om zaterdag 22 juli te demonstreren in Amsterdam. Diverse prominente politici en maatschappelijke organisaties van de Palestijnse Gemeenschap Nederland tot Een Ander Joods Geluid waarschuwen voor een verder escalerende oorlog in het Midden-Oosten.

Zij scharen zich onder de oproep 'Luid de Noodklok!', waarin zij de Nederlandse regering oproepen zich krachtig uit te spreken voor een onmiddellijk einde aan de Israëlische bombardementen, invasies en bezettingspolitiek.

Tot de ondertekenaars behoren prominenten als oud-premier Dries van Agt, Mohamed Rabbae, Anja Meulenbelt, Gretta Duisenberg en Harry de Winter.

Adam Keller, het gezicht van de Israëlische vredesbeweging Gush Shalom, is aanwezig om het ­ tot nu toe in de Nederlandse media weinig aan bod gekomen ­ andere geluid uit Israël te laten horen. Tevens spreken onder anderen parlementariërs Harry van Bommel (SP) en Farah Karimi (GroenLinks).

Tegelijk met de protestmars in Amsterdam zal ook wereldwijd worden gedemonstreerd tegen de oorlog, zoals in Griekenland en Groot-Brittannië.

Demonstratie zaterdag 22 juli
LUID DE NOODKLOK
Stop de oorlog tegen de Palestijnen
Stop de Israëlische aanvallen op Libanon en Gaza
Beursplein Amsterdam 13.00 uur



Ingezonden persbericht