Politie Friesland

Politieberichten van zaterdag 22 juli

Fryslân, 22-07-2006 o De politieberichten van vrijdag 21 juli 07.00 uur t/m zaterdag 22 juli 11.00 uur.

Sneek: diefstal uit boot
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal uit een boot die lag afgemeerd in de Woudvaart. In de nacht van donderdag op vrijdag kon men binnen komen omdat de deuren van de boot, vanwege de warmte, niet waren afgesloten. Er werd een portemonnee met daarin onder andere een creditcard, vaarbewijs en een geldbedrag van enkele duizenden euros weggenomen. Een 42-jarige inwoonster van Hillegom deed aangifte.

Balk: inbraak in bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Auke Stellingwerfstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen door een deur te forceren. In het gebouw werden alle kasten en laden doorzocht. Er werd een geldkistje met daarin een geldbedrag van enkele tientallen euros weggenomen. Een 61-jarige inwoner uit Balk deed namens het bedrijf aangifte.

Wolvega: aanrijding met letsel
De politie heeft vrijdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Stellingenweg. Een 79-jarige automobilist uit Wolvega reed vanuit de richting Steenwijk en wilde op de kruising met de Stellingenweg rechtsaf slaan. Een 56-jarige automobilist uit Workum reed over de Stellingenweg in de richting van Oosterwolde. De 79-jarige reed de kruising op zag daarbij 56-jarige automobilist over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Een 76-jarige inzittende die in de auto van de 79-jarige zat, raakte gewond. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Hichtum: aanrijding met letsel
De politie heeft vrijdagmiddag assistentie verleend bij een aanrijding op de Westergoawei. Een 79-jarige bromfietser uit Leeuwarden reed uit de richting Burgwerd en wilde de weg oversteken. Hij stopte tussen de beide rijbanen, twijfelde, maar stak toch over. Hierop ontstond er een aanrijding met een 50-jarige automobilist uit Wommels die juist passeerde. De bromfietser raakte gewond en is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Sneek: mishandeling, politie houdt verdachte aan
De politie heeft zaterdagnacht een 27-jarige inwoner uit Sneek op de Gedempte Pol aangehouden voor mishandeling. Een getuige verklaarde dat de verdachte een 24-jarige inwoner uit Wons geslagen zou hebben. Deze heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, tijdens het vervoer schold de verdachte de politie functionarissen uit. De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend.

Stiens: inbraak, politie houdt twee verdachten aan
De politie heeft zaterdagnacht een 23-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op de Seerob. De politie kreeg een melding van inbraak in een camper op de Seeduker en stelde verder onderzoek in. De twee verdachten werden met hun fietsen en een tas met gestolen goederen aangetroffen op de Seerob. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en de goederen zijn in beslag genomen. De eigenaar van de camper, een 49-jarige inwoner uit Stiens, heeft aangifte gedaan bij de politie.

Franeker: openlijke geweldpleging, verdachten aangehouden De politie heeft zaterdagnacht op de Burg. J. Dijkstraweg vijf inwoners uit de gemeente Franekeradeel in de leeftijd van 16 tot 20 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie had even daarvoor een melding gekregen dat er vernielingen gepleegd werden, er zou met fietsen gegooid zijn en er zou een verkeersbord vernield zijn. Bij de aanhouding had één van de verdachten een verkeersbord achterop zijn fiets. De verdachten zijn allemaal gehoord, de politie maakt proces-verbaal op.

Heerenveen: rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige automobilist uit Oldeberkoop aangehouden. De automobilist reed op de K. R. Poststraat en viel op omdat de achterzijde van de auto maar één achterlicht had. De politie gaf op de Rijksweg A32 een stopteken en vroeg de automobilist mee te werken aan een blaastest. De uitslag hiervan was 720 ugl. De automobilist had zijn rijbewijs niet bij zich omdat hij reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Daarop is zijn auto inbeslaggenomen.

Leeuwarden: alcoholcontrole
De politie heeft tussen vrijdag 21.30 uur en zaterdag 03.45 uur op verschillende locaties (o.a. Schrans, Groeneweg, Spanjaardslaan, Aldlânsdyk) een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 317 bestuurders blazen. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. De uitslagen waren respectievelijk 585, 445, 390, 230 en 160 ugl. Eén van de bestuurders, een 46jarige inwoner uit Leeuwarden reed op de Groeneweg door na een stopteken van de politie. Hij kreeg naast een proces-verbaal voor rijden onder invloed ook boetes voor een onverzekerde auto, geen geldige APK en doorrijden na een stopteken.

Leeuwarden: mishandeling
De politie heeft zaterdagnacht een aangifte opgenomen van een 42-jarige inwoner uit Leeuwarden. De man was met vrienden in een horeca-gelegenheid aan de Nieuwestad toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Een andere man pakte op dat moment een glas en stak de 42-jarige in zijn gezicht. Deze raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De aanleiding voor het incident is niet bekend. Er is niemand aangehouden.

Harlingen: rijden inder invloed, getuigen gezocht
De politie heeft vrijdagmiddag op de Spoorstraat een 41-jarige automobilist uit Harlingen aangehouden. De automobilist deed een blaastest met als uitslag 600 ugl. Hiermee is het rijbewijs ingevorderd. De politie had eerder op de middag om 14.45 uur een melding gekregen dat dezelfde automobilist gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Hij reed met hoge snelheid door de stad, route onder andere Zuidwalweg, Westerzeedijk, Kanaalweg, Spiker en Spoorstraat. De politie is op nog op zoek naar getuigen die de automobilist in zijn bestelauto gevaarlijk hebben zien rijden. Zij kunnen zich via telefoonnummer 0900-8844 bij de politie melden.