1e persbericht van zaterdag 22 juli 2006

Eindhoven, 22-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven/Nuenen: Politie houdt verdachte van inbraak aan

De politie wist vrijdagavond omstreeks 23.00 uur na een korte achtervolging een 28-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aan te houden in de Boschdijktunnel. De man wordt verdacht van diefstal van diverse goederen uit een winkel aan het Parkhof in Nuenen, gepleegd op afgelopen dinsdag. De buit bestond uit een schootcomputer, twee digitale cameras en een elektrische tandenborstel. De verdachte kon worden aangehouden op basis van een goed signalement. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Politie vordert rijbewijs in van hardrijder

De politie hield vrijdagavond op de Maastrichterweg een 23-jarige autobestuurder uit Valkenswaard aan. Met de onopvallende videosurveillance motorfiets wordt ingezet om asociaal verkeersgedrag aan te pakken werd de bestuurder betrapt op hard rijden. Hij reed op de genoemde 80-kilometerweg 135 km/u. Na correctie reed hij nog altijd vijftig kilometer harder dan de toegestane snelheid, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat hij dat niet bij zich had werd zijn auto in beslag genomen. Zodra het rijbewijs aan de politie is overhandigd, krijgt hij zijn auto terug.

Deurne/Someren: auto over de kop, twee gewonden

Een personenauto belandde zaterdagmorgen omstreeks 5.30 uur op zijn kop in de rechterberm van de A67, nadat hij de linker vangrail raakte. Van de vier inzittenden, allen afkomstig uit Someren, raakten er twee gewond. Met onbekende verwondingen zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop. Op het moment van schrijven, ontbreekt verdere informatie. Het gezin keerde terug van een vakantie. Vermoedelijke oorzaak is dat de 46-jarige bestuurder door vermoeidheid de macht over het stuur verloor.

Deurne: Diefstal geld en sieraden uit woning

In een woning aan de Jan Vermeerstraat is tussen donderdag 10.30 en vrijdag 18.30 uur ingebroken. De vermoedelijke buit bestaat uit een onbekend geldbedrag en sieraden. De dader wist de woning binnen te dringen door het raam van de garage open te breken.

Eersel: Snelheidscontrole

Vrijdag tussen 19.30 en 21.00 uur hield de politie op de Zandhoefseweg een snelheidscontrole. Van de 80 gecontroleerde voertuigen reden er 19 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u. Hier geldt een maximumsnelheid van 60 km/u.

Liessel: Woninginbraak

Vrijdagavond omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding door dat er in een woning aan de Eikenlaan was ingebroken. Voor zover bekend zijn er autopapieren weggenomen en is er een geldkist opengebroken. Door het slot van de voordeur te forceren kon de woning worden betreden.