Politie Gelderland-Zuid

Achttien beschonken bestuurders tijdens slotavond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 22-07-2006 o Bij de alcoholcontroles rondom de slotavond van de Vierdaagsefeesten zijn tussen 22.00 uur en 05.00 uur 2344 blaastesten afgenomen en van 25 mensen is er een ademanalyse afgenomen. Zeven daarvan waren onder de wettelijke limiet. Van één van hen is het rijbewijs ingevorderd, omdat hij een beginnend bestuurder is, die voor de 2e keer binnen een jaar onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Het team Verkeershandhaving van de politie Gelderland-Zuid controleerde de laatste avond en nacht op de Graafseweg, Groenestraat, St. Annastraat, Heijendaalseweg, Berg en Dalseweg, Tweede Oude Heselaan en de Marialaaan/Waterstraat.

Bij de controles was het promotieteam van de stadsregio Arnhem Nijmegen weer aanwezig. Als bleek dat een bestuurder geen alcohol gedronken had, kregen zij een kleine BOB attentie.

Beginnend bestuurder

Wie is er beginnend bestuurder? Vanaf 1 januari 2006 gelden strengere regels voor alcohol in het verkeer. Voor iedereen die zn rijbewijs heeft vanaf 30 maart 2002, of het nog gaat halen, geldt de nieuwe alcohollimiet van 0,2. Deze limiet geldt de eerste vijf jaar na het behalen van het rijbewijs. Kort gezegd komt de nieuwe regel op het volgende neer: Méér dan 0,2 alcohol? Niet meer rijden! (07)