Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT IJsselstreek 21 OP 22 JULI

Twello Rijden onder invloed Rijksstraatweg 22 juli rond 01.00 uur Een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn werd aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek 1,6 promil in z'n bloed te hebben. Omdat hij een beginnende bestuurder is werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eefde Vernieling Singelweg Van 18 op 19 juli Een 59-jarige eigenaar deed aangifte van vernieling van zijn auto. Er werden krassen in de lak getrokken met een scherp voorwerp. Ook werd de tankdop weggegooid. In de omgeving zijn meerdere vernielingen gepleegd. De politie roept benadeelden op aangifte te doen, eventueel via internet op www.politie.nl.

Voorst Inbraak Rijksstraatweg 21 juli tussen 00.30 en 09.30 uur. De 28-jarige bewoner deed aangifte van inbraak. Een raam werd geforceerd om binnen te komen. De woning werd doorzocht, maar voor zover nu bekend wordt er niets vermist.

Lochem Diefstal Nieuwstad 21 juli rond 06.55 uur Vanaf het terras van een café werden 4 lichtmetalen terrasstoelen ontvreemd. Volgens een getuige werden de stoelen door onbekenden in de kofferbak van een rode auto gestopt, waarna ze wegreden. De politie vraagt eventueel andere getuigen zich te melden via 0900-8844.

Zutphen Mishandeling Oudewand 21 juli rond 22.15 uur Een 29-jarige inwoner uit Zutphen deed aangifte van mishandeling. Hij liep door het parkje voor de Rabobank. Daar werd hij aangesproken door een groepje van 3 jongens. Eén van de jongens wilde geld van hem hebben. Ook moest hij z'n mobiele telefoon afgeven. De aangever rende er vandoor maar één van de jongens haalde hem in en liet hem struikelen. Hij liep daardoor pijn aan z'n been en een schaafwond op. De jongens gingen er vervolgens vandoor. De verdachte is rond de 18 jaar, ongeveer 1.76 meter lang en bruin kort haar. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Eerbeek Rijden onder invloed Huygenslaan 22 juli rond 06.20 uur Een politieagente reed in haar vrije tijd achter een auto die opviel door slingerend gedrag. De auto raakte zelfs enkele keren van de weg in de berm. Toen de auto bij een woning stopte sprak de agente de bestuurder aan. Hij gaf zijn autosleutels af, maar ging vervolgens de woning binnen. Nadat collega's ter assistentie kwamen, kwam de man nog steeds niet naar buiten. Hierop gingen de agenten naar binnen en hielden daar de man, een 28-jarige inwoner uit Eerbeek, aan. Hij bleek na onderzoek 1,3 promil alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Lochem Brand Louise de Colignylaan 22 juli rond 03.50 uur Kwam er melding van brand in twee schuren bij twee naast elkaar staande woning. Bleek dat brand was ontstaan bij twee houten schuren en carports van twee aangrenzende woningen. Ook een auto die onder een carport stond brandde uit. Door de hitte van de brand ontstond ook schade aan schuren van een viertal omliggende woningen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend.

Einde persbericht Brandt Keegstra (bereikbaar via de perstelefoon)

---- --