Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT NOORD-WEST VELUWE 21 OP 22 JULI

Vierhouten Inbraak Plaggeweg Vrijdag 20 op op zaterdag 21 juli Werd ingebroken in een kantine aan de Plaggeweg. De dader of daders kwamen binnen via het forceren van een raam. Enkele binnendeuren werden ook geforceerd om de vertrekken te doorzoeken. Er werd een kluisje ontvreemd met behulp van een in de kantine aangetroffen steekwagentje en uit enkele gokkasten werd het geld ontvreemd.

Ermelo Diefstal Oude Nijkerkerweg 20 op 21 juli Vanaf een bouwterrein werden enkele machines weggenomen alsmede zo'n 2000 meter electriciteitskabel. De gestripte kabeldelen werden iets verderop in een sloot terug gevonden. Kennelijk ging het de daders om het koper in de kabels. Er moet nog vastgesteld worden welke machines precies zijn verdwenen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Harderwijk Ongeval Westermeenweg 21 juli rond 16.57 uur Een ongeval liep gelukkig nog redelijk goed af. Een 32-jarige automobilist uit Harderwijk reed met zijn auto over de rotonde en haalde op de rotonde een langzamer rijdende auto in. Bij het verlaten van de rotonde sneed hij niet alleen deze auto af, maar zag ook twee fietsers over het hoofd die op dat moment via het fietspad de rotonde overstaken. Hij had hen voorrang moeten verlenen, echter kwam met hen in botsing. Beide fietsers kwamen te vallen. Een toevallig passerende arts verleende eerste hulp. De verwondingen van de twee fietsers, een 17 en 19-jarige jongen uit Ermelo en Harderwijk, vielen mee, schaafwonden en blauwe plekken. Uit voorzorg is één van de twee jongens nog onderzocht in het ziekenhuis. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk Mishandeling Vuldersbrink 21 juli rond 18.21 uur Twee mannen, 19 jaar oud en afkomstig uit Harderwijk en Nijkerk, werden aangehouden op verdenking van mishandeling. Volgens getuigen gedroegen ze zich vervelend ten opzichte van een bezoekster van een parkeergarage. Toen de aangever, 45-jarige inwoner uit Ermelo, de vrouw te hulp kwam, werden de twee mannen agressief en sloegen en schopten zij de 45-jarige man. De politie was snel na de melding ter plaatse en kon de twee mannen aanhouden. Ze zijn ingesloten voor onderzoek.

Harderwijk Inbraak Frankenskamp 21 juli rond 21.44 uur De politie kreeg melding van een inbraak in een school en dat een getuige drie jongens had zien wegelopen. In de school was te zien dat de kabels van enkele computers waren losgemaakt, maar er wordt niets vermist. De politie zette een speurhond in om de omgeving af te zoeken, maar helaas zonder resultaat. Het ging vermoedelijk om drie jongens van rond de 17 jaar. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Harderwijk Brand Sperwerstraat / Steinstraat 22 juli rond 01.49 uur Brak brand uit tegen de buitenzijde van een schuur achter een woning. De brandweer had de brand snel onder controle. De achterzijde van de schuur was geblakerd en diverse goederen die tussen de schuur en de woning stonden waren verbrand. Terwijl de brandweer bezig was met nablussen brak ook brand uit bij een schuur aan de Steinstraat. Ook deze brand was snel onder controle dankzij een snel reagerende buurtbewoner. In de omgeving van de brand werd even later een 23-jarige man aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de branden. De man is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de branden en de eventuele betrokkenheid van de man.

Ermelo Fietsendieven aangehouden Stationsstraat 22 juli rond 03.29 uur Een 29-jarige inwoner uit Putten zag hoe twee mannen er op zijn fiets vandoor gingen. Hij belde direct de politie, die even later de twee mannen kon aanhouden op de Oude Rijksweg in Putten. De twee, 23 en 25 jaar oud uit Putten, bekenden de diefstal en werden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets is terug bij de eigenaar.

Einde persbericht Brandt Keegstra (bereikbaar via de perstelefoon)

---- --