2e persbericht van zaterdag 22 juli 2006

Eindhoven, 22-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt slordige bestuurder aan

Een 19-jarige bestuurder is vrijdagavond om 22.20 uur door de politie aangehouden op de Halvemaanstraat. Hij viel op door zijn slordige manier van rijden. Zo had hij enkel zijn stadslichten ontstoken en belde hij niet handsfree. Toen de politie hem daarvoor liet stoppen kon de man evenmin zijn rijbewijs laten zien. Hij had verder ook geen legitimatiepapieren bij zich. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau. Via een kennis van de man kon zijn identiteit worden vastgesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het niet handsfree bellen en niet kunnen legitimeren.

Eindhoven: Politie houdt verdachte van fietsendiefstal aan

De politie heeft zaterdagmorgen om 4.50 uur een 20-jarige Veldhovenaar aangehouden. Dat gebeurde in de Vestdijktunnel. De politie zag de man op een fiets rijden, terwijl hij met een vrije hand een tweede fiets voortbewoog. Toen de agenten de man niet meer uit de tunnel zagen komen, zijn ze zelf een kijkje in de tunnel gaan nemen. Daar stond de man met zijn rug tegen de tunnelwand. Toen hij werd aangesproken over zijn gedrag en dat hij verdacht wordt van het stelen van een fiets, gaf hij toe de fiets te hebben weggenomen. Tegen de fietsendief is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Agent in vrije tijd houdt fietsendief/heler aan

Een 40-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats werd zaterdagmorgen omstreeks 7.00 uur door een agent in burger op het 18 Septemberplein aangehouden. De agent was klaar met zijn werk en fietste in burger richting huis toen hij ter hoogte van het 18 Septemberplein werd aangesproken door de verdachte. De man probeerde een gestolen fiets aan de agent te verkopen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan van diefstal/heling auto

Zaterdagmorgen om 9.50 uur hield de politie op de Kanaaldijk Noord een 30-jarige vrouw aan. De politie trof op een parkeerplaats een gestolen personenauto aan. In de onmiddellijke omgeving van het voertuig zag de politie de vrouw staan. Zij had de autosleutels in haar bezit. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan

Een 40-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats werd zaterdagmiddag om 15.25 uur door de politie op de Kanaaldijk Noord aangehouden. Het was de politie bekend dat de man nog een vrijheidsstraf van zes dagen moest uitzitten.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Berlaerstraat is tussen vrijdag 22.00 en zaterdag 9.00 uur ingebroken. Voor zover bekend zijn diverse goederen weggenomen waaronder een flatscreen TV, een spelletjescomputer en een kluis met een onbekend geldbedrag. De balkondeur aan de achterzijde van de woning was opengebroken.

Deurne: Politie houdt man aan na bedreigen parkeercontroleur

Zaterdagmorgen omstreeks 9.30 uur hield de politie een 65-jarige man uit Deurne in zijn woning aan. De man zou eerder die ochtend een 44-jarige parkeercontroleur die op weg was naar haar werk met de dood hebben bedreigd. Dat gebeurde op het fietspad langs de Haageind. Toen hij vanuit zijn auto zonder enige aanleiding naar haar een middelvinger opstak, stapte zij van haar fiets om het kenteken te noteren. Kort hierna blokkeerde hij met zijn voertuig het fietspad, stapte uit en bedreigde haar met de dood. Zij deed hiervan aangifte. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Diefstal stenen beeld

Tussen vrijdag 22.00 en zaterdag 9.30 uur werd er ingebroken in een zaak aan de Sigarenmaker. Voor zover bekend is er vanaf het bedrijfsterrein een stenen beeld gestolen. Aan een zijde was de omheining doorgeknipt.

Gemert: Politie houdt man aan die deuk slaat in taxibus

Een 18-jarige man uit Gemert is zaterdagmorgen om 2.45 uur door de politie aangehouden op de Binderseind. Vlak voor zijn aanhouding zagen medewerkers van de daar gelegen horecagelegenheid hem met kracht een deuk in een taxibus slaan. De 38-jarige taxichauffeur uit Gemert deed hiervan aangifte. Tegen de dader is proces-verbaal opgemaakt.

Budel-Schoot: Politie vordert rijbewijs in van dronken bestuurder

De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 4.15 uur een 35-jarige automobilist uit Budel op de Stationsweg aangehouden. De man had teveel gedronken. Hij blies een promillage van ruim 1,55. Daarop is zijn rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt.