Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ondanks tropische temperaturen: Drentse Fiets4Daagse gaat vooralsnog door Definitief besluit op maandag 24 juli

Diever, 22 juli 2006 - De Drentse Fiets 4Daagse gaat a.s. dinsdag 25 juli gewoon van start. Dat heeft het bestuur van de Drentse Fiets 4Daagse besloten op basis van de op dit moment bekende gegevens en adviezen van de GGD en de weersvooruitzichten van Meteo Consult.

Pakket van maatregelen
Het bestuur acht het op grond van de gegevens en adviezen verantwoord om de Fiets 4Daagse door te laten gaan, met uitzondering van de RollOnRoute. In overleg met de voorzitters van de startplaatsen, het Rode Kruis, horecaondernemers en andere betrokkenen is een pakket van maatregelen samengesteld dat maandag 24 juli wordt voorgelegd aan het GHOR (Grootschalige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen).

Hoewel deelname aan de Drentse Fiets 4Daagse op eigen risico is, neemt de organisatie verschillende maatregelen om problemen te voorkomen. Zo worden extra bezemwagens ingezet om eventueel gestrande deelnemers op te vangen. Routebegeleiders hebben extra water bij zich om te kunnen uitdelen. Verder hebben deelnemers de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen, het rustig aan te doen, een kortere route te fietsen, een 'kale' route te vermijden en een rustdag te nemen.

Ook doet de organisatie een beroep op de controleposten en de horeca om voor extra waterpunten te zorgen, zodat deelnemers onderweg bidons kunnen bijvullen, water kunnen drinken en zich kunnen verfrissen. Deelnemers krijgen het dringende advies regelmatig te drinken, de schaduw op te zoeken en zo vroeg mogelijk te starten. Tot slot adviseert de organisatie deelnemers die niet over een goede gezondheid beschikken en bijvoorbeeld last hebben van hart- of longklachten om niet deel te nemen.

Definitief besluit op maandag 24 juli
Maandagmiddag 24 juli zal opnieuw overleg plaatsvinden. Dan ook wordt het definitieve besluit genomen of de Drentse Fiets 4Daagse op dinsdag 25 juli van start gaat.

RollOnRoute gaat niet door
De RollOnRoute is een speciale route voor minder valide deelnemers in rolstoelen of scootmobielen. In overleg met vertegenwoordigers van De Noorderbrug is besloten dit onderdeel te laten vervallen in verband met de grote belasting voor deze groep deelnemers.

Vervroegde starttijden
De starttijd van de ATB 4Daagse is met een uur vervroegd van 10.00 naar 09.00 uur. Er wordt een extra verzorgingspost ingericht in de eerste helft van de route. De deelnemers van de Fiets 4Daagse kunnen starten tot 10.00 uur (was 10.30 uur). De begintijden zijn gelijk gebleven.

Noot voor de redactie,