Gemeente Tilburg

Datum
22 juli 2006

Soepel verloop eerste kermisavond

Ongeveer 75.000 kermisbezoekers op eerste avond

De Tilburgse Kermis 2006 is vrijdagavond 21 juli vrolijk en soepel van start gegaan. Imca Marina, burgemeester Ruud Vreeman, wethouder Hans Janssen (kermis) openden samen met Bertus Donks en Jan Boots van de beide kermisbonden de 437e editie van het kermisevenement.

Klokslag 19.30 uur zetten de exploitanten hun attracties in werking en konden de toen al ruim aanwezige bezoekers beginnen aan hun eerste Tilburgse Kermis-ervaringen van het jaar. Naar schatting 75.000 bezoekers zorgden voor een opvallend drukke openingsavond.

Spoorplein succes
Hans Janssen blikt tevreden terug over het verloop van de eerste avond. "De avond bracht mooi weer om over de nieuwe kermis te slenteren. Met name het nieuwe Spoorplein (het nieuwe kermisterrein op de Spoorlaan) bleek goed te werken en hoort nu al echt bij het kermisterrein. Niet alleen qua aantrekkingskracht, maar tevens het veiligheidsaspect bleek in orde. De route moet voor de brandweer doorkruisbaar zijn. Hiervoor is onder meer met exploitanten afgesproken dat het publiek met lichtsignalen en gedempt geluid op een naderende brandweerwagen geattendeerd wordt. Een onaangekondigde oefening wees uit dat dit systeem werkt en de hulpdiensten hebben laten weten tevreden te zijn met de manier waarop de indeling is aangepakt."

SMS-alert
Dit jaar maakt de gemeente voor het eerst gebruik van een sms-alert systeem om kermis-exploitanten te informeren. Janssen: "Hiervan is al enkele malen succesvol gebruik gemaakt. Een aantal gestolen dozen met spandoeken zijn bijvoorbeeld teruggevonden naar aanleiding van een sms-alert. En op zaterdagmiddag konden we de exploitanten waarschuwen voor mogelijke onweersbuien toen wij dit uit het weerrapport binnen kregen. Overigens blijven de gebruikelijke persoonlijke contacten en rondes over het kermisterrein bestaan en ontvangen de exploitanten nog iedere dag een nieuwsbrief. "

KORT NIEUWS:

Nightliner
De Nightliner (nachtbus) rijdt tijdens de kermis op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het zijn 3 ritten naar Tilburg Noord, De Reeshof, en Udenhout. Op de dagen dat de Nightliner niet rijdt is er een extra dienst om 2.00 u naar deze bestemmingen.

Miniatuurkermis
Onder grote belanstelling is gisteren de tentoonstelling van de grootste miniatuurkermis in het paleis geopend. Bij deze Kermis Expo zijn vele tientallen miniatuurmodellen van bestaande kermisattracties te zien, gemaakt door liefhebbers. Niet eerder bracht een tentoonstelling zoveel attracties bij elkaar.

Kermisprijzen
Op zondagavond maakt de jury van de jaarlijkse kermisprijzen een rondgang over het kermisterrein. Ze buigen zich over de vraag wie dit jaar de beste attracties mee naar Tilburg hebben genomen. De uitslag wordt donderdag 27 juli bekend gemaakt tijdens een kermisbrunch in het ŽexploitantendorpÂŽop Het Laar.

VOOR DE PERS

Dagelijkse persbriefing

Ook morgen, maandag 23 juli, vindt er een dagelijkse persbriefing plaats om 16:30 uur in het souterrain van het Paleis, Stadhuisplein 128a Tilburg (ingang aan zijde stadswinkel). Wethouder Hans Janssen brengt u dan graag op de hoogte van alle feiten en wetenswaardigheden. Speciaal voor deze zondagmiddag komt ontwerper Bob Driessen van Stinkfinger producties verhaal brengen over de door hem ontworpen nieuwe kermisposter.

Voor meer informatie & alle andere kermispersvragen kunt u natuurlijk altijd bellen.

Brugt Groenevelt, woordvoering: 013-542 8333 / 06-129 16 887 Charlotte Maasen, communicatie: 013-542 8896


---- --