Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Politie pakt rijbewijzen en auto's af na straatrace
Publicatiedatum: 26-7-2006 11:20:43

Gendt - De politie van Gendt heeft dinsdagavond de rijbewijzen en de auto's afgepakt van twee automobilisten nadat ze op de weg zouden hebben deelgenomen aan een straatrace. Tegen de automobilisten, een 21-jarige man uit Bemmel en een 22-jarige Edenaar wordt proces-verbaal opgemaakt wegens onder meer gevaarlijk rijgedrag.

Omstreeks half tien werd door een getuige melding gemaakt bij de politie dat er met enkele auto's een straatrace zou worden gehouden op de Polder in Gendt. Daarop gingen enkele agenten op onderzoek uit en werd gezien dat twee auto's met hoge snelheid over een wegvak op de Polder reden. De beide bestuurders werden door de agenten tot staan gebracht, waarna in overleg met de Officier van Justitie besloten werd de rijbewijzen en de auto's in beslag te nemen. Justitie beslist verder over de teruggave van de auto's en de rijbewijzen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser breekt enkel bij aanrijding

Publicatiedatum: 26-7-2006 11:19:21

Elst - Een achttienjarige Elstenaar heeft dinsdagmiddag vermoedelijk een gebroken enkel opgelopen bij een aanrijding op de Grote Molenstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer reed rond kwart over twee op een bromfiets over de Grote Molenstraat van Driel richting Elst. Bij een bocht in de weg botste hij op een tegenligger, een 61-jarige automobilist uit Groessen. De automobilist was bij de aanrijding ongedeerd gebleven. De politie vermoedt dat de bromfietser bij het nemen van de bocht onvoldoende rechts heeft gereden en daarbij op de verkeerde weghelft terecht kwam. De gewonde Elstenaar is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bromfiets van het slachtoffer raakte door de aanrijding total-loss. Van drankgebruik was geen sprake, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---