Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe resultaten over werk bij interactief concept GoNoGo.nl

Hilversum, 26 juli 2006- De helft van de werknemers is niet tevreden met zijn huidige baan en speelt met de gedachte om van baan te veranderen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek van het interactieve concept GoNoGo. Bijna 55.000 mensen hebben via www.gonogo.nl gekeken of ze op de juiste werkplek zitten. Voor 46% viel de uitkomst negatief uit. Mediabedrijf Advance heeft in samenwerking met Monsterboard.nl dit concept begin juni 2006 gelanceerd en komt nu met de eerste resultaten.

Uit het GoNoGo-onderzoek blijkt dat 67% van de werknemers ontevreden is over de organisatiestructuur binnen de huidige baan. Voor 46% zijn er te weinig mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en 42% ervaart stress op zijn werk en geeft aan dat het werk geen voldoening geeft. Wel zegt 79% tevreden te zijn over de onderlinge samenwerking met collega's en leidinggevende. 88% heeft een duidelijke functieomschrijving en weet wat er verwacht wordt op het werk.

Droombaan
Op de vraag naar de ideale droombaan zijn naast functies binnen opleiding/training en het management ook administratieve banen favoriet. Daarnaast staan banen in de gezondheidszorg hoog op de ranglijst van ideale banen. Een functie in de sales-telemarketing wordt door velen juist niet als droombaan gezien. De helft van de deelnemers op GoNoGo.nl heeft meer dan 15 jaar werkervaring.

GoNoGo-concept
Het interactieve concept wil werknemers bewust maken van hun talenten en vaardigheden. Via de site www.GoNoGo.nl krijgt iedere deelnemer een persoonlijk advies om van baan te veranderen (Go) of juist te blijven (No Go). Hierbij wordt aangegeven wat zijn beroepspersoonlijkheid is, welke loopbaandrijfveren van toepassing zijn en welk bedrijfsprofiel bij hem of haar past. Het GoNoGo-concept zal in september 2006 worden ondersteund door een televisieprogramma.

/// EINDE BERICHT //

Contactinformatie (