Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 26 juli 2006

Politie houdt 11 personen aan op en rondom het kermisgebied

TILBURG Ondanks het feit dat de dinsdag als kermisdag afgesloten is als een rustige, onspannen en sfeervolle dag, heeft de politie toch nog tijdens de avond en de nachtelijke uren, op en rondom het kermisgebied elf aanhoudingen verricht voor uiteenlopende feiten. Ook werden er diverse opstootjes in de kiem gesmoord en hadden de agenten hun handen vol aan fout parkeerders.

Gisteravond om 19.30 uur hebben agenten op het Besterdplein te Tilburg, een 47 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor het plegen van schennis. De vrouw viel op nadat ze blikjes in de richting van passanten gooiden. Hierop hebben de agenten haar aangesproken. Tijdens het aanspreken bleek de vrouw in een kennelijke staat van dronkenschap te verkeren. Ze gedroeg zich recalcitrant in de richting van de agenten. Plotseling trok ze tijdens het gesprek haar rok omhoog, ging krom staat en toonde haar ontblootte billen. Ze deed dit in de richting van het publiek waarvan de gemiddelde leeftijd tien jaar was. Hierop hebben de agenten de vrouw aangehouden. De kennis van de vrouw, een 38 jarige man uit Tilburg was het hier niet mee eens. Ook hij bleek te verkeren in een kennelijke staat van dronkenschap. De man voldeed niet aan gegeven vorderingen waarna ook hij werd aangehouden. Tegen beiden wordt proces verbaal opgemaakt.

Vanmorgen, tegen 04.45 uur hebben agenten op het NS-Plein twee Tilburgers, in de leeftijd van 17 en 18 jaar aangehouden, nadat ze een 21 jarige plaatsgenoot van zijn portemonnee hadden beroofd. Het slachtoffer zat kort voor de aanhouding, samen met een vriend op een bankje op de Spoorlaan. Hij had zijn portemonnee op zijn been liggen. Op het moment dat de verdachten het slachtoffer passeerden trachtte een van hen de portemonnee te pakken. Dit lukte hem niet waarop de tweede verdachte een slaande beweging maakte richting het gezicht van het slachtoffer. Tijdens het afweren van de klap greep een van de daders de portemonnee. Gealarmeerde agenten konden de mannen, korte tijd later aanhouden. Beiden zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Vanmorgen om 02.30 uur hebben agenten in een parkeergarage aan de Spoorlaan, een 18 jarige jongen aangehouden voor de opiumwet. Getuigen hadden gezien dat een aantal jongeren zich om de auto van de verdachte schaarden waarbij mogelijk verdovende middelen uitgewisseld werden. Ter plaatse troffen de agenten een jongen aan die op dat moment niet aanspreekbaar was. Korte tijd later kwam hij bij en gedroeg zich vreemd. Tijdens een ingesteld onderzoek, troffen de agenten onder de bestuurderszitplaats een flesje aan met daarin een doorzichtige vloeistof. De verdachte gaf aan dat de inhoud GHB was, waarna hij werd aangehouden.

Aan het gebruik van GHB zijn grote risicos verbonden. Het belangrijkste risico is een overdosis. De combinatie GHB met alcohol vergroot de kans op een overdosis en kan al zeer snel dodelijk zijn. Daarnaast is het middel geestelijk verslavend.

Gistermiddag, tegen 15.30 uur, hebben agenten op het Besterdplein te Tilburg, een 14 jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor mishandeling. De jongen had zonder enige aanleiding, een even oude plaatsgenoot een klap in het gezicht gegeven. Dit gebeurde nadat het slachtoffer een attractie verliet. Het thuisfront van de verdachte werd in kennis gesteld. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Vanmorgen tegen 02.00 uur, hebben agenten in totaal vijf mannen en vrouwen, tussen de 19 en 28 jaar, afkomstig uit Drunen, Kaatsheuvel en Tilburg aangehouden voor baldadig gedrag, belediging en niet voldoen aan bevel of vordering. De aangehouden personen maakten deel uit van een groep van ongeveer 25 mensen en liepen over het NS-Plein te Tilburg.. Ze gedroegen zich luidruchtig, bemoeiden zich met werkzaamheden van de kermisexploitanten en schopten tegen attracties. Agenten spraken mensen uit deze club aan over hun gedrag. Toen de groep weg liep uitte enkele leden zich beledigend in de richting van de agenten. Dit werd overgenomen door de andere groepsleden waardoor de sfeer grimmiger werd. Hierop werden vijf leden uit de groep, die het grootste aandeel hadden, voor diverse feiten aangehouden.

Politie agent bedreigd met mes

Gisterenavond omstreeks 19.00 uur werd een politieagente, die op dat moment in de Thorbeckestraat bezig was twee ruziënde mannen te scheiden, bedreigd met een mes. De agente was op de plaats van het delict nadat zij een melding had gekregen dat er gevochten werd. Een 34-jarige Tilburger en een 41-jarige Tilburger hadden een woordenwisseling wat ontaardde in een vechtpartij. Toen de agente tussen beide kwam, liep de 34-jarige Tilburger op haar af met een mes. Hij maakte een stekende beweging. De agente pakte hierop haar van dienstwegen verstrekte pepperspray, en spoot het richting zijn ogen. Op dat moment kwam er versterking en werden beide de mannen aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld. Inmiddels heeft de verdachte met het mes een bekennende verklaring afgelegd.

Oplichter aangehouden

HILVARENBEEK: Woensdagmiddag heeft de politie omstreeks 12.15 uur in een winkel in de Varkensmarkt een 22-jarige man uit Bladel aangehouden. De verdachte had eerder medicijnen meegekregen met een vals recept. Hij kreeg een herhalingsrecept mee. Vandaag probeerde hij met het herhalingsrecept medicijnen mee te krijgen. De medewerker alarmeerde de politie die de man heeft aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor vernieling en rijden onder invloed

HILVARENBEEK: Dinsdagavond omstreeks 23.55 uur heeft de politie op de Diessenseweg een 20-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden voor vernieling. De automobilist reed eerder op de avond op de ventweg, gelegen naast de Provivcialeweg N269, vanuit Tilburg. Hij raakte de controle over het stuur kwijt en reed via de vangrail de struiken in. De bestuurder stapte uit de auto en liep weg. In de Bukkumweg trapte hij bij een bedrijf een ruit in. Ook gooide hij een aantal autobanden op de weg. In de Van Der Heijdenstraat en de Diessenseweg trapte de man een aantal spiegels van autos af en gooide een vuilcontainer omver. Een getuige alarmeerde de politie. Agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Tevens is bij de verdachte een ademanalysetest afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. De beginnende bestuurder had een ademgehalte van 650 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.00 uur is in de wijk Korvel een 28-jarige man uit Nunspeet aangehouden. De verdachte hield zich op in de woning van zijn 20-jarige vriendin uit Tilburg. Eerder op de dag hadden zij telefonisch ruzie gehad. Toen zij rond 23.30 uur thuis kwam bedreigde de verdachte de vrouw verbaal. Ook had hij haar hele inboedel vernield. De vrouw waarschuwde de politie die de man aanhield. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft dinsdag rond 18.25 uur in de Kapitein Hatterasstraat een 48-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle moest de man een blaastest afleggen. In tegenstelling tot de verklaring van de verdachte, weigerde de man mee te werken aan de test. Hierdoor is zijn rijbewijs ingevorderd. Met een rijverbod van 24 uren op zak, kon hij vertrekken.

Auteur: Desiree Brabers