Gemeente Wageningen

Ruim 3000 handtekeningen voor behoud van Wagenrenk

Vandaag, 26 juli 2006, heeft wethouder Frits Huijbers van de gemeente Wageningen ruim 3000 handtekeningen in ontvangst genomen ten behoud van het dierenasiel de Wagenrenk aan de Keijenbergseweg in Wageningen. De Wagenrenk werd vertegenwoordigd door de beheerder Daniëlle van den Brink en twee vrijwilligsters; Ilse Kooning en Gerda Versteeg.

Het dierenasiel ligt op de grens tussen Wageningen en Renkum en wil graag uitbreiden. De situatie is nijpend wegens gebrek aan financiële middelen en opvangcapaciteit. Daarom is zij sinds een aantal maanden in gesprek met de gemeente Wageningen en Renkum. Ook hebben zij bij de Wageningse en Renkumse bevolking handtekeningen voor behoud van het asiel opgehaald. De Wagenrenk hoopt dat deze actie bijdraagt aan een positieve besluitvorming over de Wagenrenk.

Wethouder Huijbers gaf aan dat het een "complex" probleem is, maar dat de gemeente haar (wettelijke) verantwoordelijkheid neemt. Ook verwacht hij van andere partijen, waaronder de gemeente Renkum dat zij hun eigen verantwoordelijkheid hierin nemen. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat er na de zomervakantie een oplossing komt.