Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 26-07-2006

Drugs

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie de melding van een getuige die zag dat twee mannen zich verdacht ophielden in de omgeving van woningen aan het Spaanse Matplein. Met behulp van signalementen troffen de agenten de twee mannen in de Dubloenlaan. De 20- en 21-jarige mannen uit Buren (Gld) vertelden een onsamenhangend verhaal en konden blijkbaar hun auto niet meer vinden. Na enig zoekwerk bleek hun auto in de Kruisdaalderlaan te staan. In de auto vond de politie zakjes hennep, een zakje (vermoedelijk) cocaïne en tevens apparatuur voor een hennepkwekerij. Hierop zijn beiden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Vreemdelingen aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag twee buitenlandse straatmuzikanten (48 en 30 jaar) aangehouden. De politie vermoedt dat zij illegaal in Nederland verblijven en stelt een onderzoek in. De muzikanten zijn ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat te Den Bosch.

Winkeldiefstal

Vught De politie heeft woensdagmiddag een 62-jarige man in zijn woning in Zaltbommel aangehouden. De man wordt ervan verdacht een tijdschrift gestolen te hebben in een winkel aan de Marktveldpassage te Vught. De politie kon aan de hand van het opgegeven kenteken de man achterhalen en vervolgens thuis aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Huiselijk geweld

Schijndel Dinsdagmiddag is in zijn woning in Schijndel een 38-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht zijn ex-vrouw te stalken per telefoon. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding na mishandeling

Rosmalen Woensdagochtend is in zijn woning in Rosmalen een 18-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 10 juli jl. in de Sperwerborch een 21-jarige vrouw uit Rosmalen te hebben mishandeld. De vrouw liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan haar gezicht en gebit. De aanleiding van de mishandeling is onduidelijk. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Brandstichter aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is in de Zuid Willemsvaart een 35-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht brand te hebben gesticht in de berm aan de Zuid Willemsvaart. Getuigen zagen dat de Bosschenaar met een aansteker het gras in brand stak. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Jongen van brug geduwd

Drunen Dinsdagavond rond 20.45u is een 15-jarige jongen door twee onbekende jongemannen in het Prins Hendrikpark van een brug afgeduwd. De jongen was daar met een vriendje aan het vissen toen zij werden aangesproken door twee jongemannen en een vrouw. De jongemannen probeerden de 15-jarige jongen van de brug af te gooien. De jongen wist zich stevig aan de railing vast te klemmen. Hij werd door de verdachten op zijn armen en handen geschopt en viel uiteindelijk van de bijna zes meter hoge brug af naar beneden in het ondiepe water. De daders zijn vervolgens vertrokken. Het slachtoffer had enkele kneuzingen en schaafwonden aan zijn arm. De politie heeft een onderzoek naar de daders ingesteld en is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie over de daders of hun identiteit hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met het team Heusden via 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is in de Kloosterlaan een 46-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Later deze nacht is in de Donkse Dreef een 27-jarige Bosschenaar aangehouden. De snorfietser kreeg een rijverbod van twee uur vanwege het rijden onder invloed. Er is proces-verbaal opgemaakt. In de Dertien Loten is een 24-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch aangehouden voor hetzelfde feit. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.


-----

Oss De politie heeft dinsdagavond een 53-jarige Ossenaar op de Dr. Saal van Zwanenbergsingel aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.


-----

Geffen De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de A59 een 49-jarige automobilist uit Berlicum aangehouden. De man had iets te diep in het glaasje gekeken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Bromfietser aangereden

Boekel Op de Gemertseweg heeft woensdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfietser en een personenauto, waarbij de 17-jarige bromfietser uit Milheeze gewond raakte. De 19-jarige automobilist uit Boekel verleende geen voorrang aan de bromfietser omdat hij deze over het hoofd zag. De bromfietser reed tegen de auto aan en kwam ten val. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Helmond.

Huiselijk geweld

Veghel De politie heeft woensdagmiddag een 44-jarige man uit Veghel aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 44-jarige vrouw deze morgen geslagen hebben. De vrouw deed aangifte en haar man is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

Heeswijk Dinther De politie heeft woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Brouwersstraat. Van de 609 passanten reden 132 mensen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Gewapende overval

Cuijk In een slijterij, gevestigd in een supermarkt aan de Smidstraat in Cuijk heeft dinsdagmiddag (rond 16.00 uur) een gewapende overval plaatsgevonden. Een man bedreigde de 58-jarige verkoopster met vermoedelijk een vuurwapen. Hij wilde geld, maar is na een paar minuten zonder buit vertrokken.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien dat mogelijk verband houdt met de overval, neemt u dan contact op met de politie in Cuijk via 0900-8844. Of bel anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meerdere auto-inbraken

Oploo Op de Van Steenhuijsstraat is woensdagnacht in diverse autos ingebroken.

Een oplettende buurtbewoner waarschuwde de politie en vertelde dat twee personen zich omstreeks 03.46 uur verdacht ophielden bij geparkeerde autos. Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de personen ervandoor richting Watermolenstraat. Agenten zetten de achtervolging in en vonden een tas met daarin diverse autoradios en (inbrekers)gereedschap. Ook een speurhond werd ingezet, maar van de daders tot op heden geen spoor.

In de directe omgeving trof de politie een auto aan, die vermoedelijk door de inbrekers gebruikt is. Het betreft een donkerkleurige Renault met een buitenlands kenteken. Deze heeft de politie in beslag genomen voor sporenonderzoek. Vier mensen deden aangifte van auto-inbraak.

Getuigenoproep:

De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen. Mocht u iets gezien hebben dat mogelijk verband houdt met de auto-inbraken, neemt u dan contact op met de politie in Boxmeer via 0900-8844.