Symposium 'Luchtvaartveiligheid, hoe ver moet je gaan?'

Platform nederlandse luchtvaar

Uitnodiging Symposium 'Luchtvaartveiligheid, hoe ver moet je gaan?'

Donderdag 27 juli 2006

Het Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) organiseert op donderdag 27 juli het symposium 'Luchtvaartveiligheid, hoe ver moet je gaan?'. De ondertitel van het symposium is 'Beveiliging en Veiligheid in de luchtvaart'. Beide onderwerpen staan in de luchtvaart hoog op de prioriteitenlijst. Met dit symposium wil het PNL aandacht besteden aan de recente ontwikkelingen op dit gebied, maar ook aan het spanningsveld tussen de twee onderwerpen. Maatregelen op het gebied van beveiliging kunnen gevolgen hebben voor de veiligheid, de vraag is in hoeverre dit in Nederland het geval is. Tijdens een paneldiscussie zal dit onder meer aan de hand van stellingen besproken worden.

Op het symposium komen onderwerpen aan bod als de veiligheid van het vliegen, onderhoud en inspectie van vliegtuigen, de zwarte lijst, de beveiliging op Schiphol en de gevolgen van beveiligingsmaatregelen voor passagiers. Onder leiding van dagvoorzitter Johan Schölvinck, retail specialist voor Netherlands Airport Consultants (NACO), zullen verschillende presentaties gegeven worden en vindt er aan het eind van de dag een paneldiscussie plaats. De gastsprekers van het symposium zijn:


- Helma Neppérus, Hoofddirecteur Inspectie Verkeer en Waterstaat


- Mr. Ad Rutten, Executive vice -president & COO Schiphol Group


- John Jansen, CEO Advanced Travel Partners (ATP), namens de ANVR


- Benno Baksteen, Voorzitter van het Platform Nederlandse Luchtvaart

Panelleden tijdens de paneldiscussie zijn de gastsprekers en de heer Jan van Heest, lid van de Permanente Vertegenwoordiging van de Europese Unie, afdeling Verkeer en Waterstaat.

Het symposium is gratis bij te wonen en is bestemd voor beleidmakers, pers, de luchtvaartsector en andere geïnteresseerden.

Datum: Donderdag 27 juli 2006
Tijd: 13:30 tot 17:30 uur
Plaats: Auditorium, Hoofdkantoor Schiphol te Schiphol Centrum

U kunt zich tot 22 juli aanmelden door een e-mail te sturen naar y.hof@pnl.nl, o.v.v. naam, organisatie, functie en adresgegevens. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging, het programma en een routebeschrijving.