PERSBERICHT

Almere, 20 juli 2006

MyCom opent twintigste winkel in Hilversum

Computerwinkelketen vestigt zich in Hilversum

MyCom, de landelijke keten van computerwinkels, bereikt - na het tienjarige jubileum in december vorig jaar - een nieuwe mijlpaal: op 27 juli opent zij haar twintigste vestiging in Nederland. Aan de totstandkoming van het Hilversumse filiaal ging een bewogen ontwikkeling vooraf.

Geschiedenis
MyCom begon haar zegetocht 10 jaar geleden in een oud Haarlems winkelpand, waar vooral computercomponenten werden verkocht. Ook had deze winkel een eigen reparatieafdeling en oog voor de wensen van de klant. In het begin waren de MyCom-winkels vooral gericht op de specificaties en de techniek van de verkochte systemen. De kopers wisten vaak precies wat ze wilden: deskundig advies, specialistische technische kennis en een breed aanbod aan producten.

Presentatie
In de loop der jaren is er veel veranderd: computerapparatuur is veel breder inzetbaar, de ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op en de eisen van de klant worden met de dag hoger. De pc is vanzelfsprekend geworden, maar er komt steeds meer omheen: internet, digitale fotografie, digitale televisie, games en andere multimedia, als het even kan draadloos en op zoveel mogelijk plekken tegelijk. Het gaat steeds meer om gebruiksmogelijkheden en gebruikersgemak, aspecten die de klant in de winkel moet kunnen zien en voelen. Apparaten moeten ook in combinatie met elkaar kunnen worden gebruikt en mogen niet na een week al achterhaald zijn. Logisch dus dat presentatie en demonstratie nu een belangrijk onderdeel zijn van de formule.

Gecontroleerde groei
MyCom heeft de razendsnelle ontwikkelingen altijd op de voet gevolgd en blijft dat doen. Kwaliteit is de basis, en de klanten schatten dit op waarde. Na de opening van de twintigste vestiging in Hilversum, staan er dit jaar nog twee nieuwe filialen op stapel. Volgend jaar worden er vijf nieuwe winkels verwacht, ook allemaal op toplocaties in grotere plaatsen.

Over MyCom
MyCom Nederland B.V. stelt zich ten doel de beste leverancier in Nederland te zijn van computers, computeronderdelen, notebooks, plasma- en LCD TV's, monitoren, digitale camera's en meer. MyCom heeft op dit moment 20 vestigingen in ons land. Daarnaast is MyCom zeer succesvol met MyCom Direct en MyCom Direct Business, waarbij onder meer via de website www.mycom.nl direct wordt verkocht. In december 2005 is MyCom door Elsevier Retail, het AD en Q&A research uitgeroepen tot Beste computerspeciaalzaak van Nederland.

Voor meer informatie (alleen voor de pers):
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Sabine van Deursen, tel: 023-5628208, sabinevd@monogram.nl