Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Zebrapaden rondom Afrikaandermarkt weer terug

De vier zebrapaden rondom de Afrikaandermarkt -op de kruising Pretorialaan/Paul Krugerstraat komen weer terug. Bovendien komt er op de kruising Herman Costerstraat/Pretorialaan een extra zebrapad, zodat bewoners van zorgcentrum Maasveld veiliger kunnen oversteken naar de winkels op de Pretorialaan. De uitvoering van de werkzaamheden vindt zo snel mogelijk na de bouwvakvakantie plaats.

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente besloot dit naar aanleiding van een verkeersschouw die samen met bewoners en ondernemers van dit gebied in mei werd gehouden.

Verkeersschouw
Tijdens die verkeersschouw gaven bewoners en ondernemers aan dat de verkeersveiligheid in hun wijk sinds de herinrichting van de Afrikaandermarkt is verslechterd. Met name het weghalen van de zebrapaden op de kruising bij de markt levert volgens hen een onduidelijke situatie op. Op marktdagen lopen veel mensen over deze kruising. Bewoners vinden het veiliger als voetgangers door het terugplaatsen van een zebrapad weer voorrang krijgen op het naderende auto -en fietsverkeer.

Vijf zebrapaden
Dagelijks bestuurder René Kronenberg: We hebben de wens van de bewoners en ondernemers voorgelegd aan verschillende verkeersdeskundigen. Volgens hen kunnen de zebrapaden worden ingepast binnen het ontwerp van de herinrichting van de markt. De beslissing om de zebrapaden weer terug te brengen, was wat mij betreft dus snel gemaakt. Veiligheid rondom zon druk bezocht gebied is gewoon van essentieel belang, daarover ben ik het helemaal eens met de bewoners en ondernemers.

Andere acties verkeersveiligheid
Een maand geleden maakte het dagelijks bestuur al bekend dat bij de Nelson Mandelaschool in de Herman Costerstraat een nieuwe drempel wordt geplaatst en een bestaande drempel en een hekwerk worden verhoogd. Deze uitvoering staat ook gepland voor na de bouwvakantie. Naast deze acties bij de Nelson Mandelaschool zijn in en rond de wijk op verzoek van bewoners ook al verschillende extra verkeersborden geplaatst om de verkeersveiligheid te verbeteren.