Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

RAL 2005 ontwerpt horecapaviljoen De Rotterdam

RAL 2005 is de winnaar van de eerste editie van de ontwerpwedstrijd MAAK! RAL 2005 heeft gewonnen met het ontwerp van het horecapaviljoen LITEHOUSE dat komt te staan bij het stoomschip De Rotterdam op Katendrecht. Het horecapaviljoen komt aan de kopse kant van de kade van Katendrecht te staan. Bezoekers kunnen er wat drinken met vrij uitzicht op het schip.

Drie jonge Rotterdamse architectenbureaus kregen van De Rotterdam BV de opdracht een ontwerpvoorstel voor een horecapaviljoen in te dienen dat paste binnen de gestelde eisen van tijd, geld en functionaliteit. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Bewoners Organisatie Katendrecht, deelgemeente Feijenoord, AIR, dS+V, Gemeentewerken Rotterdam en De Rotterdam BV, koos het LITEHOUSE van RAL 2005 omdat het goed doordacht is, en sterk en consequent uitgewerkt. Het gebouw vormt straks een baken aan de Nieuwe Maas met respect voor De Rotterdam en Katendrecht. Het paviljoen heeft zowel overdag als s nachts een aansprekend en onderscheidend karakter en is zeer uitnodigend om binnen te lopen (zie artist impression).

MAAK!
Met MAAK! krijgen jonge Rotterdamse architecten aan het begin van hun carrière de kans een concreet project te realiseren. MAAK! is een initiatief van Gemeentewerken Rotterdam in samenwerking met het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR), waarmee opdrachtgevers worden uitgedaagd een concrete bouwopgave door jong talent te laten maken. De opgave van deze eerste MAAK! bestond uit een paviljoen aan de toekomstige kade van De Rotterdam. Het winnende ontwerp LITEHOUSE is gemaakt door RAL 2005, het bureau van Duzan Doepel en Jan Konings die voor dit project samenwerkten met Roelof Heida.

Oplevering medio 2007
De Rotterdam BV is zeer blij met het winnende ontwerp. Het LITEHOUSE wordt naar verwachting opgeleverd halverwege het Rotterdamse Architectuurjaar 2007. Gemeentewerken en AIR organiseren dan tevens de tweede editie van MAAK!