Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Beekbergen doorslaggevend voor deelname WK vierspannen

03/04/2006

Beekbergen, 3 april 2006
In de aanloop naar de Wereldruiterspelen in Aken vindt van donderdag 27 juli tot en met zondag 30 juli de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn plaats. Deze enige pure internationale menwedstrijd van Nederland, dat tevens gastheer is van het Nederlands Kampioenschap vierspannen, geldt voor de deelnemers en de leden van de Topsport Commissie Mennen als laatste observatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap vierspannen dat eind augustus in Aken van start gaat.

De 22ste editie van `Beekbergen' belooft een bijzondere te worden. Naast de internationale rubrieken twee-en vierspan paard en vierspan pony treedt de complete nationale vierspantop aan voor de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Beekbergen was in 2001 ook al gastheer van dit prestigieuze kampioenschap en heeft de organisatie voor het NK tot en met 2008 vast weten te leggen. Op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen, de thuishaven van oud-wereldkampioene Mieke van Tergouw, zijn de voorbereidingen voor dit Apeldoorns' topevenement reeds gestart. Het dressuurterrein is aan een grote onderhoudsbeurt onderworpen en de zeven hindernissen worden grondig onder handen genomen.

Naast de vele sportieve hoogtepunten, met als climax de eindstrijd in het Nederlands Kampioenschap vierspannen om de Grote Prijs van de Gemeente Apeldoorn, is er voor de toeschouwers meer te beleven in Beekbergen. Op het terrein is een aantrekkelijke fair ingericht waar diverse exposanten een breed scala aan producten bieden op het gebied van paardensport, buitenleven en lifestyle. Zo vindt u er onder andere kledingspecialist Piet Zoomers, diverse lifestyle winkels, een hoedenmaakster en een groot aantal andere gezellige shops en eetgelegenheden. Voor de jonge bezoekers is er een speciale kinderhoek met een springkussen, schminken en andere kinderspelletjes. Zondag 30 juli staat in het teken van de Ladies Day, waarbij de dame met de mooiste hoed een leuke prijs in ontvangst mag nemen. Om de Engelse `Ascot' sfeer compleet te maken wordt er een High Tea verzorgd en zullen er tal van andere activiteiten plaatsvinden.

Meer informatie vindt u op:

www.caibeekbergen.nl