Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 27 juli

Fryslân, 27-07-2006 o De politieberichten van woensdag 26/7 07.00 uur t/m donderdag 27/7 07.00 uur.

Donkerbroek: hennepkwekerij opgerold
De politie heeft dinsdagmiddag een hennepkwekerij in een woning aan t West opgerold. Op de benedenverdieping troffen agenten een kwekerij aan met 45 planten. De apparatuur en de hennepplanten zijn in beslaggenomen en vernietigd. Een 30-jarige inwoner van Hoornsterzwaag, die het pand huurde, kreeg een proces-verbaal.

Harlingen: fietsster gewond bij aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Havenweg. Een 12-jarige fietsster uit Harlingen sloeg plotseling af, zonder daarbij even achterom te kijken. Een achteropkomende 34-jarige automobiliste uit Heijen kon haar niet meer ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: man door politie aangehouden na vernielen van fietsen De politie heeft woensdagavond op De Gealanden een 39-inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het vernielen van acht fietsen. Enkele bewoners van de flat hadden de man gezien toen hij voor de flat enkele fietsen vernielde. Hierop werd de politie gebeld die Leeuwarder aanhield en overbracht naar het politiebureau. Hier is de verdachte voor nader onderzoek ingesloten.

Bolsward: politie onderzoek mishandeling vrouw
De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 53-jarige inwoonster van Bolsward. De vrouw lag vanwege de warmte te slapen in een tentje achter haar woning aan het Franekereind. Ze werd wakker van het geblaf van haar hond en ging op onderzoek uit. Het slachtoffer had nog maar net haar hoofd uit de tent gestoken toen ze door twee onbekende personen werd geslagen, waarna de twee er snel vandoor gingen. De vrouw is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Burgum: politie onderzoekt inbraak en poging inbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak en een poging tot inbraak in Burgum. Woensdagavond laat had een getuige glasgerinkel gehoord. Vanuit zijn woning zag hij dat een onbekende man via een raam de kantine van een sportvereniging aan de Burgemeester Bothenius Lohmanlaan binnen ging. De politie was snel ter plaatse maar de inbreker was al vertrokken. Met behulp van de getuige is nog in de omgeving gezocht, helaas zonder resultaat. In de kantine werd een kassa opengebroken, waarna het kleingeld uit deze kassa werd gehaald. Een 67-jarige inwoner van Burgum deed namens de sportvereniging aangifte. Later die nacht, donderdag ochtend vroeg, kreeg de politie wederom een melding van een inbraak, dit maal in een horecagelegenheid aan de Schoolstraat. Getuigen zagen twee onbekende mannen weg rennen. De politie, die ook hier snel ter plaatse was, begon gelijk met een zoekslag in de omgeving. De daders werden niet meer aangetroffen. Een 58-jarige inwoner van Burgum deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.