Persberichten 27/07 ochtend

Regio, 27-07-2006

Hillegom Politie houdt verdachten aan van fietsendiefstal De politie heeft donderdag 27 juli rond 01.25 uur bij de fietsenstalling van het NS-Station aan de 2e Loosterweg twee jongens van 18 en 20 jaar en afkomstig uit Nieuw Vennep aangehouden. Beiden waren in de fietsenstalling op zoek naar een fiets. Een getuige die dit zag belde de politie. Op het moment dat de politie daar arriveerde en één van de jongens aansprak, probeerde deze een verhaal op te hangen dat hij zijn fiets niet kon vinden en daarom zo lang door de fietsenstalling liep. Helaas voor hem kwam zijn maat net met een gestolen fiets aanrijden. Deze gaf de diefstal ook onmiddellijk toe maar omdat de fiets niet op slot zou staan en oud zou zijn, zag hij er niet zon kwaad in. Na hun verhoor konden de twee later in de nacht het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwijk Politie treft drugs aan De politie trof donderdag 27 juli rond 02.20 uur op het Palaceplein bij een 37-jarige man uit Lisse drugs aan. De vondst werd gedaan nadat agenten de man in zijn auto controleerde omdat deze stond op een invalideparkeerplaats. Na verificatie van zijn gegevens bleek dat het hier ging om een bekende druggebruiker. De agenten besloten vervolgens de man aan een nader onderzoek te onderwerpen. Daarbij werd een zakje wiet, vier joints en een doosje met daarin 14 pilletjes XTC, in zijn kleding gevonden. Hij werd vervolgens aangehouden voor het in het bezit hebben van drugs. Na zijn verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. De verdovende middelen zijn inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Man aangehouden wegens brandstichting Een bewoner van de Lopsenstraat in Leiden heeft geprobeerd brand te stichten in en om zijn eigen woning. De melding bereikte de politie op woensdag 26 juli, rond 21.00 uur. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en troffen in en om de flatwoning proppen verkoold papier aan. De man had brandende papieren naar buiten gegooid die in de bomen rond de flat en op andere balkons terecht waren gekomen. Vanwege de droogte leverde dit gevaar op en omstanders die het zagen gebeuren belde de politie. De man, die in de war bleek te zijn, kon worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man zal nadat hij weer in vrijheid is gesteld overgedragen worden aan hulpverleningsinstanties.

Alphen a/d Rijn Politie treft mannen onder verdachte omstandigheden aan De politie heeft donderdag 27 juli rond 02.35 uur aan de Sportlaan een 34 jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 54-jarige man uit Leiden aangehouden. Beiden verscholen zich in de bosjes nabij het waterskicentrum en hadden een rugzak bij zich met daarin diverse inbrekerswerktuigen. Een duidelijk verhaal voor hun aanwezigheid hadden ze niet. Beide zijn dan ook aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt of de mannen wilden inbreken in het waterskicentrum of dat elders hebben gedaan. De twee werden ontdekt door politiebikers die daar surveilleerden en geritsel uit de bosjes hoorden komen.

Waddinxveen Zakkenroller aangehouden De politie heeft een 43 jarige man uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van het stelen van een portemonnee. De politie werd op woensdag 26 juli, rond 16.45 uur, gebeld door een man die aangaf net bestolen te zijn van zijn portemonnee. De man, een 72 jarige inwoner van Waddinxveen, reed op zijn fiets over de Zuidplaslaan toen een man hem eveneens op de fiets aansprak. De man begon een praatje en botste daarbij diverse malen tegen de zijkant van de Waddinxvener aan. Thuis gekomen merkte de Waddinxvener op dat zijn portemonnee uit zijn achterzak gehaald was. Hij maakte direct de link met de man die diverse keren tegen hem opgefietst was en belde de politie. Hij kon een duidelijk signalement van de verdachte doorgeven. Agenten hebben een zoekslag in de omgeving gemaakt en konden een aanhouding verrichten. De melder die herkende de man waarop de verdachte kon worden overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zevenhuizen Verkeersongeval De politie heeft op woensdag 26 juli, rond 15.20 uur, hulp geboden bij een verkeersongeval op de Zuidplasweg. Een 25 jarige man uit Capelle aan den IJssel reed in zijn personenauto over de Zuidplasweg, komende uit de richting van Nieuwerkerk aan den IJssel en in de richting van de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle. Voor hem reed een 20 jarige automobilist uit Rotterdam. De Rotterdammer remde af om rechtsaf te slaan. De 25 jarige automobilist kon niet op tijd afremmen en botste achterop de automobilist. Een inzittende van de eerste auto, een 19 jarige vrouw uit Rotterdam, klaagde na de klap over pijn in haar rug, zij is naar het Fransiscus ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De 25 jarige automobilist had last van zijn nek.

--- einde berichten ---