Politie Haaglanden

Persberichten 27 juli

Haaglanden, 27-07-2006

Rijswijker rijdt 55 km/u te snel
Rijswijk Een 50-jarige automobilist uit Rijswijk werd woensdag 26 juli rond 20.30 uur op de Van Vredenburchweg betrapt op het rijden met een snelheid van 105 km/u waar maximaal 50 km/u was toegestaan. De Rijswijker moest zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal is opgemaakt.

Bromfietser bekeurd voor te snel rijden
Pijnacker Een politieagent zag woensdag 26 juli rond 22.30 uur een bromfietser zonder helm met zeer hoge snelheid rijden over de Klapwijkseweg. Bij het zien van de agent ging de bestuurder ervandoor. In de directe omgeving werd de 26-jarige man uit Berkel en Rodenrijs tot stoppen gedwongen en voor controle meegenomen naar het politiebureau. Daar werd de brommer op de rollertestbank gecheckt. De bromfiets overschreed de maximale toegestane snelheid met 20 km/u. Met twee bekeuringen op zak verliet hij het bureau. Verder kreeg de man de waarschuwing mee dat volgens den nieuwe richtlijnen de bromfiets bij de derde geconstateerde overtreding wordt vernietigd.

Surfer overvaren
s-Gravenzande Woensdag 26 juli rond 15.45 uur werd een 14-jarige jongen uit Naaldwijk overvaren door de 13-jarige bestuurder van een boot uit s-Gravenzande. De Naaldwijker was samen met een groep jongens aan het zwemmen en surfen in het Nieuwe Water. Toen de jongen van de surfplank in het water viel/dook voer de 13-jarige met zijn boot over hem heen. Het slachtoffer liep hierdoor een hoofd- en armwond op en werd hiervoor in het ziekenhuis behandeld. De jongeman uit s-Gravenzande voer in een speedboot van 2.85 m lang. De politie onderzoekt of een 13-jarige dit type boot mag besturen.

Zonder gordel met kind op schoot
Den Haag - Een 36-jarige Haagse automobilist kreeg woensdag 26 juli rond 16.30 uur twee bekeuringen op de Laan van Nieuw Oost-Indie. Op de achterbank zat een moeder met een klein kindje op schoot en deze droegen geen gordel. Verder kon de bestuurder geen rijbewijs tonen. Er was geen beveiligingsmiddel voor kinderen in het voertuig aanwezig. De moeder moest met het kind uitstappen en haar weg op een andere manier vervolgen.

Schieten met een luchtbuks
Den Haag - Een 56-jarige Haagse liep woensdag 26 juli tegen de lamp toen zij een clubje van zes kinderen begeleidde die met een luchtbuks aan het schieten waren op de Looilaan. De politie reageerde op de melding van een getuige die hoorde dat er werd geschoten. Aangezien de kinderen minderjarig waren, is alleen de vrouw aangehouden voor overtreding van de wet wapens en munitie. De luchtbuks is in beslaggenomen. De betrokkenen hadden niet bij de gevaren stilgestaan en de verdachte was juist meegegaan voor de veiligheid van de kinderen.

Dronken op een snorfiets
Den Haag - Op de Harstenhoekstraat is donderdag rond 04.00 uur een 39-jarige Hagenaar aangehouden. Bij de controle bleek dat hij zonder verzekering en bromfietscertificaat op een snorfiets reed. Ook bleek de verdachte teveel gedronken te hebben. Hij blies 525 ugl. De bestuurder kreeg twee bekeuringen en een rijverbod van vijf uur.

Snelheidscontrole
Den Haag - De politie hield woensdag 26 juli tussen 10.00 en 12.30 uur met de radar een snelheidscontrole op de Groot Hertoginnelaan. 290 Passanten werden gecontroleerd, waarvan 31 bestuurders de maximum snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Fietser slaat over de kop
Den Haag - Een 41-jarige fietser uit Den Haag werd woensdag 26 juli rond 17.00 uur slachtoffer van een botsing met een autoportier op de Sportlaan. Een 33-jarige Haagse automobiliste opende zonder te kijken haar autoportier. Het slachtoffer kon niet meer uitwijken en reed er tegenaan. Door de klap sloeg hij over de kop. Hij is met pijn aan zijn rechterarm overgebracht naar het ziekenhuis.

Stoffelijk overschot in water aangetroffen
Rijswijk Donderdag 27 juli rond 08.30 uur is in het water bij de Fortuinbrug (Delftse Vliet) het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. De politie werd door een voorbijvarende schipper gewaarschuwd. Het is nog niet bekend hoe de man om het leven is gekomen.

Hardleers
Den Haag - Een 55-jarige automobilist uit Zoetermeer bleek donderdagochtend 27 juli zeer hardleers te zijn. Agenten zagen hoe de automobilist in een parkeergarage op de Laan met zijn auto tegen een muur aanreed tijdens het uitparkeren. Toen ze de automobilist vervolgens aanspraken, constateerden zij dat hij onder invloed van alcohol was. De Zoetermeerder werd aangehouden en voor een blaastest meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (795 ugl). Nadat de verdachte een rijverbod en proces-verbaal had gekregen, mocht hij het bureau verlaten. Om vervolgens doodgemoedereerd naar zijn auto te lopen, in te stappen en weg te rijden. Hierop werd hij voor de tweede maal aangehouden, ditmaal voor het rijden tijdens een rijontzegging. Zijn auto werd in beslag genomen.

Verkeerde pedaal
Zoetermeer Een 78-jarige automobilist uit Zoetermeer trapte op 26 juli om 12.00 uur bij een verkeerslicht op de Zuidweg het verkeerde pedaal van zijn automaat in. Hij schoot hierdoor tegen zijn voorganger aan. Bij de aanrijding waren drie autos betrokken. De bestuurder (gegevens onbekend) van de voorste auto liep nekletsel op en werd ter plaatse door de GGD behandeld.

Jongeren met balletjespistool
Zoetermeer De politie heeft woensdagavond 26 juli om 21.15 uur op de Azieweg vijf jongeren uit Zoetermeer aangehouden wegens het bezit van nepwapens, een mes en een veerdrukwapen (een zogeheten balletjespistool). De kinderen, in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, waren met de verboden wapens gezien op het Noord Aa. Proces-verbaal is opgemaakt en de (nep)wapens zijn in beslag genomen.

Jongen op gestolen brommer
Zoetermeer De politie heeft op 26 juli om 22.30 uur op de Voorweg een 17-jarige Rotterdammer aangehouden, die op een gestolen bromfiets reed. De jongen, die geen helm droeg, reed op de Afrikaweg. Hij probeerde er nog vandoor te gaan en maakte hierbij een reeks verkeersovertredingen. Uiteindelijk werd hij op de Voorweg aangehouden.

Hardrijder beboet
Leidschendam De politie heeft op 26 juli om 21.30 uur op de A4 richting Leiden een 37-jarige automobilist uit Brussel staande gehouden, die met een snelheid van 157 km/uur reed. De man kreeg een boete van 430 euro en moest meteen afrekenen.