Politie Flevoland

Negen rijbewijzen in twee dagen

Flevoland, 27-07-2006 o Politie Flevoland heeft in de afgelopen twee dagen negen rijbewijzen ingevorderd terzake het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 50 km/h.

Deze grove snelheidsovertredingen vonden plaats op de Kuinderweg en de A-6 in de Noordoostpolder (bij wegwerkzaamheden op de A-6 werd 141 km/h gereden waar 70 is toegestaan), de A-6 bij Lelystad (waar bij wegwerkzaamheden 163 km/h werd gereden in plaats van 90), de Eemmeerdijk in Zeewolde en de Houtribweg in Lelystad. Op de Houtribweg werd een motorrijder, die slechts twee maanden zijn rijbewijs had, geklokt op 138 km/h, terwijl daar 80 km/h gereden mag worden.

Daarnaast heeft het VerkeersTeam dinsdag bij de drie verkeerslichtinstallaties op de Lange Dreef in Emmeloord 16 bekeuringen uitgeschreven wegens het negeren van het rode verkeerslicht. In Lelystad werden woensdag op de kruising van de Zuigerplasdreef met de Houtribdreef 41 bekeuringen uitgeschreven voor hetzelfde feit.

Bij controles met de lasergun op de Houtribweg in Lelystad werden dinsdag en woensdag nog eens 45 bestuurders bekeurd wegens hoge snelheidsoverschrijdingen.