Politie Midden- en West Brabant

Bekeuringen bij alcoholcontrole na Acht van Chaam

TILBURG, 27 juli 2006

Op woensdagavond en- nacht van 26 op 27 juli heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant op de Chaamseweg in Ulvenhout een alcoholcontrole gehouden. Bij deze controle, die in het kader van verkeerstoezicht rond grote evenementen vooral gericht was op bezoekers van de Acht van Chaam, zijn 6 bestuurders betrapt op het rijden met te veel drank op.

De controle is gehouden tussen 21.00 en 03.00 uur en in die tijd moesten 588 bestuurders naar de kant voor een blaastest. Van de 7 bestuurders die een ademanalyse moesten ondergaan, bleken er 6 daadwerkelijk te veel op te hebben. De ademanalyseresultaten lagen tussen 255 en 645 ug/l (0,6 en 1,4 promille). De hoogste waarden, 645 en 600 ug/l, kwamen op het conto van een 42-jarige man uit Moergestel en een 39-jarige man uit Baarle Hertog. Zij moesten ook meteen hun rijbewijs inleveren. De Officier van Justitie bepaalt verder wanneer zij dat terugkrijgen.

De Moergestelnaar twijfelde aan de uitslag van het onderzoek. Hij vroeg direct daarna om een contra-expertise. Voor zijn eigen rekening is van hem vervolgens een bloedproef genomen en de uitslag daarvan is pas bekend na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.
Tegen alle betrapte bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt en ze kregen ter plaatse een rijverbod variërend van 1 tot 7 uur.

Een 53-jarige automobilist uit Breda had niet gedronken, maar nog wel boete open staan. Na het betalen van 262,05 mocht hij verder.

De politie werd tijdens de controle ondersteund door het Brabantse BOB promotieteam. Mensen van dit team deelden aan bestuurders die de BOB waren als beloning voor de gemaakte afspraak om niet te drinken, presentjes uit.

Auteur: Jan Clarijs