Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ENECO Energie wint Cognos Performance Visionary awards 2006

-- Jaarlijkse awards onderstrepen excellentie, leiderschap, innovatie en visie --

Nieuwegein, 27 juli 2006 - Cognos (Nasdaq: COGN; TSX: CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, heeft tijdens de jaarlijkse klantenconferentie in Las Vegas negen van zijn klanten onderscheiden met een Cognos Leadership Award. Onder de winnaars bevonden zich Eneco Energie en TNT Express.

De Cognos Leadership Awards worden uitgereikt aan bedrijven die dankzij de strategische inzet van Cognos' oplossingen voor Business Intelligence (BI) en Performance Management betere bedrijfsresultaten en concurrentievoordeel behalen. De winnaars van de awards staan garant voor BI-implementaties van wereldklasse en noemenswaardige innovaties op het gebied van financiële planning en controle.

TNT Express en Eneco Energie werden beide onderscheiden met een Performance Visionary Award. De organisaties werden geprezen vanwege de positieve impact die de kundige implementatie van Cognos-oplossingen heeft opgeleverd, hun toonaangevende visie op performance management en de opzienbarende manier waarop een verbetering van de bedrijfsprestaties werd gerealiseerd.

TNT Express zet de oplossingen van Cognos in om bestaande bronnen doelmatiger te kunnen inzetten en om te focussen op activiteiten die daadwerkelijk bijdragen aan het bereiken van strategische doelen. De bedrijfsonderdelen van TNT kunnen hierdoor beter samenwerken, en zo een goed gecoördineerde lange-termijnplanning formuleren. Het planningsproces wordt nauwkeuriger gerelateerd aan de gewenste bedrijfsdoelen, met een heldere en evenwichtige taakverdeling tot gevolg. Aangezien de informatievoorziening uit het bedrijf uitvoeriger en sneller is, neemt de accuratesse, reactiesnelheid en frequentie van forecasting toe. Dit is van groot belang gezien het feit dat de industrie de laatste jaren steeds sneller verandert

Eneco Energie heeft dankzij de CPM-oplossingen van Cognos een gedetailleerd inzicht in zijn klantensegmentatie. Dit heeft geresulteerd in aanzienlijke besparingen in de indirecte marketingkosten. Bovendien nam de effectiviteit van de marketingcampagnes toe, resulterend in een extra omzet van 1 miljoen euro. Eneco beschikt tevens over een geavanceerd waarschuwingssysteem om veranderingen in klantgedrag en activiteiten van de concurrentie snel te kunnen signaleren. Dankzij de toegenomen efficiëntie van de klantenservice en facturatie-afdeling heeft Eneco ten slotte 2,5 miljoen euro per jaar kunnen besparen.

"Onze oplossingen zorgen ervoor dat belangrijke inzichten en informatie bedrijfsbreed kunnen worden gedeeld. Beslissers kunnen hierdoor goed geïnformeerd handelen, strategie omzetten in actie en de prestaties van het bedrijf verbeteren", aldus Dave Laverty, senior vice president en chief marketing officer van Cognos. "Met de uitreiking van de Cognos Leadership Awards spreken we onze waardering uit naar klanten die leiderschap tonen op het gebied van IT en the Office of Finance. Leiderschap dat heeft geleid tot hogere prestaties en opbrengsten, grotere operationele efficiëntie en een significant concurrentievoordeel."

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die bedrijven helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en eenvoudig aan te passen oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen als - Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen? - met gemak te beantwoorden en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De ondernemingen uit de top-100 die klant bij Cognos zijn presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld.