Gemeente Lingewaard


Ride for the Roses 2008 mogelijk in Lingewaard

Waarnemend burgemeester Paul Peters en Ferry Hollinger, directeur van Bloemenveiling Oost Nederland, ondertekenen de brief waarin zij zich kandidaat stellen voor de Ride for the Roses 2008. Coördinator Ron Nieboer kijkt toe.
De gemeente Lingewaard heeft zich officieel kandidaat gesteld als gastheer voor de Ride for the Roses 2008.Bloemenveiling Oost-Nederland in Bemmel wil haar veilingterrein als start- en finishlocatie ter beschikking stellen voor dit fietsevenement. De gemeente en de Bloemenveiling hebben hun kandidatuur deze week schriftelijk kenbaar gemaakt bij de stichting Ride for the Roses. Met dit evenement wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

Het gemeentebestuur is enthousiast over de kandidaatstelling. Waarnemend burgemeester Paul Peters: "Wij staan helemaal achter de doelstelling van de stichting. Het is hartverwarmend om te zien hoe ieder jaar ruim tienduizend mensen betrokken zijn bij het geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Onze gemeente is bovendien een prima locatie voor zo'n evenement. Lingewaard heeft een prachtig landschap en een schitterende omgeving, waar je aantrekkelijke fietstochten kunt uitzetten."

Het wielerevenement is een initiatief van de Amerikaanse wielrenner en ex-kankerpatiënt Lance Armstrong. Met dit wielerevenement wil hij geld inzamelen voor kankeronderzoek. Sinds 1998 wordt deze jaarlijks terugkerende fietstocht ook in Nederland georganiseerd.

The Ride of the Roses is een groot fietsspektakel. Elk jaar fietsen ongeveer 10.000 mensen voor het goede doel. Er worden vier routes uitgezet: van 100, 50, 25 en 2 kilometer. Aan de finish krijgen alle deelnemers een rode roos, vandaar de naam van het evenement.

Dit jaar vindt de Ride for the Roses op 20 augustus plaats in Utrecht. Volgend jaar augustus wordt bekend of Lingewaard in 2008 de organiserende gemeente zal zijn voor het wielerspektakel.

Bericht geplaatst op 27 juli 2006