Gemeente Lingewaard


Getuigen gezocht olie in riool Luitenantstraat

Donderdag 13 juli 2006 kwam een melding binnen dat er een brandbare olieachtige vloeistof via het hemelwaterriool de sloot achter de Luitenantstraat in stroomde.

De milieupolitie heeft samen met de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu een onderzoek ingesteld en vastgesteld dat een brandbare olieachtige vloeistof in het hemelwaterriool terecht is gekomen. De overstort van het hemelwaterriool mondt uit op de sloot. Daardoor is ongeveer twee liter vloeistof in de sloot beland.

Omdat er sprake was van een lozing op het oppervlaktewater is het Waterschap Rivierenland ingeschakeld. Het waterschap heeft een watermonster genomen waaruit zal blijken om welke vloeistof het gaat. Vervolgens zijn hemelwaterriool en sloot schoongemaakt.

De milieupolitie heeft daarna een buurtonderzoek ingesteld om de dader te achterhalen. Dit buurtonderzoek heeft een aantal aanknopingspunten opgeleverd die nog verder onderzocht moeten worden.

Toch vraagt de milieupolitie of er mensen zijn die in de eerste twee weken van de maand juli iets verdacht hebben gezien of dat iemand weet wie er vloeistof in de put heeft laten lopen op de Luitenantstraat in Huissen.

Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 026-3260156.

Bericht geplaatst op 27 juli 2006