Politieberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 27-07-2006

Extreem snel

VIANEN - Dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur heeft de politie met moeite een snelheidsduivel tot stoppen kunnen brengen.

Surveillerende agenten zagen de Belgische bestuurder met een enorme snelheid over de Rijksweg A2 bij Vianen richting Utrecht rijden. Agenten maten een snelheid van 202 km/uur; meer dan 100 km/uur sneller dan de limiet. Bij De Meern werd de 35-jarige Belg aan de kant gezet. Na overleg met de Officier van Justitie, moest hij een boete van 760 euro betalen. De man pinde het geld en kon daarna zijn weg vervolgen.

Vechtpartij

NIEUWEGEIN In het zwembad aan het Merwedeplein heeft woensdag een vechtpartij plaatsgevonden. Vijf bezoekers werden aangehouden.

Omstreeks 17.05 uur kreeg de politie de melding dat verschillende badgasten met elkaar op de vuist waren gegaan. Op aanwijzing van het zwembadpersoneel kwamen agenten bij een groep vrouwen en een man uit die verklaarden dat er over en weer geslagen was. Een 16-jarig meisje uit Utrecht deed aangifte. Omdat zij ook geslagen zou hebben, werd het meisje, evenals drie andere (jonge)vrouwen uit Utrecht en IJsselstein, twee van 17 en een 38-jarige vrouw, en een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De aanleiding van het vechten is onbekend. De verdachten zijn allen in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek.