Politieberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 27-07-2006

Onder invloed

VINKEVEEN Na een aanrijding onder invloed van alcohol, is woensdag een 48-jarige automobilist uit Vinkeveen aangehouden.

De man reed omstreeks 19.30 op de Baambrugse Zuwe tussen de Herenweg en de Groenlandsekade tegen een andere auto aan. Tijdens de afhandeling van de aanrijding, bleek dat de man onder invloed was. Hij moest blazen en daarna werd hij aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 1045 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de Vinkevener is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

WOERDEN Op de Europabaan is donderdagmorgen een beginnend bestuurster aangehouden voor rijden onder invloed.

De 22-jarige vrouw uit Culemborg werd omstreeks 00.45 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Zij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau, waar de ademanalyse uitwees dat de vrouw 430 ug/l in haar lichaam had. De limiet voor beginnende bestuurders is 88 ug/l. Tegen de bestuurster is proces-verbaal opgemaakt. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd (vanaf 350 ug/l).

MAARSSEN Een bestuurder van een bestelbus liep op de Vogelweg tegen de lamp als beschonken bestuurder.

De 36-jarige man uit Utrecht werd donderdagmorgen omstreeks 02.15 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau, waar de ademanalyse uitwees dat de man 360 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en proces-verbaal.

Aangehouden voor poging inbraak

MIJDRECHT Een 19-jarige inwoner van Mijdrecht is donderdagmorgen vroeg aangehouden voor een poging tot inbraak.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen bij een juwelier aan de Dorpsstraat probeerden in te breken. Ze werden vermoedelijk betrapt door beveiligingspersoneel en zetten het op een rennen. Op de Anselmusstraat konden agenten één van de mannen aanhouden. De man had harddrugs op zak en werd voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Na het verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. De zaak is in onderzoek.

Schennispleger aangehouden

MAARSSEN Op het Elzenpad is woensdagmiddag een schennispleger aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 12.05 uur de melding dat een man, een 54-jarige inwoner van Utrecht, zichzelf bevredigde op een naaktstrandje bij de Maarsseveense Plassen. Getuigen voorzagen de politie van een signalement. Toen de agenten een man die hieraan voldeed aantroffen, wees hij hen een andere man aan. Op aanwijzing van recreanten, werd al snel duidelijk dat de Utrechter wel degelijk de verdachte was. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich en werd aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.