Politieberichten Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 27-07-2006

Vreemdelingenpolitie Utrecht achterhaalt identiteit onbekende patiënt

UTRECHT De Vreemdelingenpolitie Utrecht heeft deze week de identiteit van een onbekende man met een Aziatisch uiterlijk weten te achterhalen.

De onbekende man werd op 5 mei omstreeks 01.55 uur de eerste hulp van het UMC St Radboud in Nijmegen binnengebracht. De man bleek hersenletsel te hebben. De identiteit van de man kon niet worden vastgesteld. De politie in Nijmegen kon wel vaststellen dat zijn letsel niet veroorzaakt was door een misdrijf en dat de man niet voorkwam op de lijst van vermiste personen. Gedurende zijn verblijf in het ziekenhuis is door de Vreemdelingenpolitie Nijmegen een onderzoek ingesteld naar zijn identiteit.

De ziekenhuisstaf van het UMC St Radboud in Nijmegen besloot in overleg met de politie van regio Gelderland-Zuid een foto van de man te verspreiden, in de hoop dat familie en bekenden de man wisten te situeren. Dit leverde verschillende reacties op, maar leidde niet naar de identiteitsvaststelling van de man.

Aangezien de man op 4 juli 2006 overgeplaatst werd naar een gespecialiseerde zorginstelling in de regio Utrecht, werd besloten om het onderzoek bij de vreemdelingenpolitie Utrecht voort te zetten. Door gerichte zorg, een uitgebreid identiteitsonderzoek door de politie en met behulp van de juiste tolk bleek het uiteindelijk mogelijk om de identiteit te achterhalen. De man bleek 56 jaar en afkomstig te zijn uit Azië en illegaal in Nederland te verblijven. Medisch gezien kan de man nog niet het land uitgezet worden. De man zal geadviseerd worden een medische aanvraag in te dienen bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) van het Ministerie van Justitie.

Dierenmishandeling

UTRECHT Op de Olympus is woensdagavond een 12-jarige jongen aangehouden voor het mishandelen van een kat.

Agenten zagen tijdens de surveillance dat een jongen een overstekende kat lokte. Toen de kat naar de jongen toeliep, pakte hij de kat op en slingerde de kat aan zijn staart boven zijn hoofd over een schutting. Hierop werd na een korte achtervolging te voet de verdachte, een 12-jarige jongen uit Utrecht, aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

UTRECHT Op de Europalaan hield de politie woensdagavond een man aan wegens het onverzekerd rondrijden en het verlopen van de APK.

Omstreeks 20.20 uur reden agenten op de tippelzone waar zij het kenteken van een auto controleerden. Na opvraag bleek dat de APK en de verzekering verlopen waren. Hierop werd de bestuurder, een 27-jarige man uit Amersfoort, staande gehouden. Zijn auto werd afgesleept. Ook bleek de bestuurder nog OH gesignaleerd te staan voor 30 dagen hechtenis. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij werd ingesloten op het politiebureau.

Scooterrijder aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag werd een scooterrijder op de Tannhauserdreef aangehouden, aangezien de bestuurder zich verdacht gedroeg.

Omstreeks 16.30 uur reed een motorrijder van de politie over de Albert Schweitzerdreef toen hij van collegas hoorde dat een scooterrijder bij het zien van agenten er vandoor was gegaan. De agent zag hierop een scooter uit het park komen, waarna hij de scootterrijder een stopteken gaf. Op dat moment stopte de verdachte, maar toen de agent sommeerde te blijven staan gaf hij gas en reed weg. Na een korte achtervolging van zon 50 meter zag de motoragent dat de verdachte kennelijk door een verkeersheuvel gelanceerd was en hierdoor met scooter en al op de grond lag. De verdachte probeerde er weer snel vandoor te gaan, maar de agent wist dit te voorkomen door hem beet te pakken en aan te houden. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, pleegde tijdens zijn aanhouding verzet, waarna hij geboeid overgebracht werd naar het politiebureau voor verhoor. Zijn ouders werden in kennis gesteld.

Opgeven valse naam

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd woensdagmiddag een automobilist gecontroleerd. Tijdens de surveillance zagen agenten op het Paardenplein een voor hen bekende persoon rijden. Na navraag bleek de auto niet APK gekeurd te zijn. Hierop werd de bestuurder staande gehouden. De bestuurder, een 24-jarige man uit Vianen, kon zijn identiteitsbewijs niet tonen en ook geen rijbewijs. Vervolgens gaf hij een valse naam op. Toen agenten hem hierop aanspraken, bleef hij echter volhouden. Hierop de man aangehouden. Na controle bleek hij ook geen rijbewijs te hebben. Tevens had de man nog een boete openstaan.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In een woning op de David van Mollemstraat trof de politie woensdagavond een hennepkwekerij aan.

N.a.v. klachten werd er een onderzoek ingesteld. In de woning bevond zich in de meterkast een illegale kabel en was de verzegeling verbroken. In de kruipruimte van de woning troffen agenten een hennepkwekerij in bedrijf aan. De verdachte, een 50-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.