AutoRai

Compacte broer van de Volkswagen Touareg heet Tiguan

(7/27/2006)
Volkswagen noemt zijn nieuwe compacte Sports Utility Vehicle (SUV) âTiguanâ. De Volkswagen Tiguan is de kleinere broer van de Touareg en komt eind 2007 op de markt. De compacte SUV verkleint de afstand tot de succesvolle Touareg.
Volkswagen bedacht de naam Tiguan samen met vier alternatieven: Nanuk, Namib, Rockton en Samun. De definitieve naam werd uiteindelijk bepaald door de lezers van de magazines van de AutoBild groep, waaronder ook het Nederlandse Autoweek. Een overweldigende meerderheid van de ruim 350.000 stemmen uit tien landen gaf de voorkeur aan de naam Tiguan.

Avontuur
De exotisch klinkende naam Tiguan wordt geassocieerd met reizen, avontuur en spanning. Dat past perfect bij de nieuwe SUV: op basis van zân rijdynamiek en het hoge comfortniveau is de Tiguan uitermate geschikt voor zowel gebaande als ongebaande paden. Zijn compacte afmetingen en hoge zitpositie maken hem ook een ideale auto voor de stad.

De eerste lijnen van de nieuwe Volkswagen SUV waren begin 2006 reeds zichtbaar in het Concept A studiemodel. De kleine broer van de Touareg zal in Wolfsburg worden gebouwd.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster