Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Vrouw aangehouden na woningbrandje

Publicatiedatum: 27-7-2006 11:38:20

Scherpenzeel - Een 36-jarige vrouw uit Scherpenzeel is woensdagavond door de politie aangehouden wegens brandstichting. De vrouw wordt ervan verdacht een brand in haar woning te hebben aangestoken. Niemand raakte daarbij gewond. Wel is een huisgenoot van de vrouw voor controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook zou hebben ingeademd. Politie en brandweer werden even voor negen uur gewaarschuwd voor een woningbrand op het woonadres van de vrouw. Daar aangekomen bleken de bewoners al naar buiten te zijn. Volgens getuigen zou de 36-jarige de brand hebben aangestoken. De vrouw werd daarop aangehouden en is voor onderzoek ingesloten. De brand werd door de brandweer geblust.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie schakelt dierenbescherming in voor verhitte dieren
Publicatiedatum: 27-7-2006 11:37:48

Lunteren - De Edese politie heeft woensdagavond in Lunteren de dierenbescherming ingeschakeld voor een aantal verhitte dieren die in een vrachtauto waren opgesloten. Een 41-jarige vrouw uit Den Haag hangt mogelijk een proces-verbaal boven het hoofd wegens dierenkwelling.

Surveillerende agenten troffen rond zeven uur op de Dorpsstraat in Lunteren een onbeheerde vrachtauto aan waarin enkele honden zaten die de indruk wekten oververhit te zijn. De dieren werden door de agenten uit de wagen gehaald en met behulp van omstanders met water gekoeld. Kort daarop kwam de 41-jarige Haagse bij de wagen die verklaarde dat de wagen van haar was en dat zij de dieren onder haar hoede had. Door de agenten waren een dierenarts en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gewaarschuwd om de situatie in ogenschouw te nemen. De dieren bleken weliswaar goed gevoed waren, aldus het oordeel van de dierenarts. Volgens de LID was het verblijf van de dieren in de vrachtwagen vanwege de hoge temperaturen echter onverantwoord en zal proces-verbaal worden opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaar opgepakt na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 27-7-2006 11:35:33

Renkum - De Renkumse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige man uit Ede opgepakt wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht in de woning van zijn 35-jarige vriendin vernielingen te hebben aangericht. Ook zou hij de vrouw hebben bedreigd met geweld. De vrouw wist aan de man te ontkomen en de politie te waarschuwen. Volgens haar zeggen was haar vriend bij haar op bezoek en zou hij omstreeks half vier 's nachts zonder duidelijke aanleiding door het lint zijn gegaan. Daarbij zou glaswerk zijn vernield en zou de man een salontafel naar de vrouw hebben gegooid. Het slachtoffer had die echter weten te ontwijken. Bij de komst van de agenten was de Edenaar de tuin van de woning ingevlucht. In de woning zagen de agenten sporen van geweld. In een aangrenzende tuin werd de Edenaar aangetroffen en aangehouden. De man is ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerker verdacht van brandstichting en aangehouden
Publicatiedatum: 27-7-2006 11:34:28

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft woensdagavond een 53-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van brandstichting. De man zou in een brandgang bij zijn woning een bankstel in brand hebben gestoken waardoor gevaar voor de omgeving zou kunnen ontstaan. Buurtbewoners waarschuwden daarop politie en brandweer. Door de brandweer werd het vuur gedoofd en een nabij staande bomenrij nat gehouden om te voorkomen dat het vuur zou overslaan. Aan de hand van getuigen kon de 53-jarige Nijkerker worden aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en is ingesloten. Bij het voorval was niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding na mishandeling bij verkeersruzie

Publicatiedatum: 27-7-2006 11:33:53

Otterlo - Een 33-jarige automobilist uit Otterlo zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden in verband met een mishandeling bij een verkeersruzie in zijn woonplaats. De man werd daarvoor woensdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden door de politie. De Otterloër zou omstreeks half één op de rotonde aan de Apeldoornseweg ruzie hebben gekregen met een fietser, een 60-jarige man uit Haarlem. Volgens de fietser zou de automobilist zich geërgerd hebben over een verkeerssituatie op de rotonde. Daarop zou de automobilist de fietser hebben klem gereden op het fietspad waarna hij met fiets en al in een greppel belandde. Vervolgens zou de Otterloër de fietser enkele klappen hebben verkocht. Het slachtoffer was daarbij niet gewond geraakt. Omstanders grepen in en waarschuwden de politie. Die hield de Otterloër even later aan. De man bekende de mishandeling en is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken automobilist gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 27-7-2006 11:32:18

Stroe - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de autosnelweg A1 bij Stroe is woensdagavond een 28-jarige man uit Leusden gewond geraakt. De politie verdenkt de Leusdenaar ervan onder invloed van alcohol te hebben gereden en heeft zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed omstreeks kwart voor elf met een bestelauto over de A1 van Apeldoorn richting Amersfoort. Ter hoogte van Stroe verloor de man de macht over het stuur nadat hij door onbekende oorzaak in de berm terecht was gekomen. De Leusdenaar botste vervolgens tegen de vangrail en liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd en een enkel. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis in Apeldoorn gebracht. Bij een eerste ademonderzoek rees het vermoeden dat er drank in het spel was. Van de Leusdenaar is bloed afgenomen voor een bloedonderzoek. In afwachting van de uitslag daarvan is zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606