Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 juli 2006

Twee mannen aangehouden wegens hennepteelt

Enschede

De politie stelde op woensdag 26 juli om 13.15 uur een onderzoek in naar mogelijke hennepteelt in een woning aan het Van Heutzplein in Enschede. Op de zolder van deze woning trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met in totaal 220 planten. Twee mannen waren daar bezig met het knippen van de rijpe planten. Beide mannen, een 22 jarige Hengeloër en een 25 jarige Almeloër, werden aangehouden. De kwekerij werd ontruimd en alle planten en toebehoren werden vernietigd. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (06-095958)

Dronken man bezorgt buurt overlast

Enschede

Op donderdag 27 juli werd omstreeks 01.10 uur overlast gemeld vanaf de Robert Scottstraat in Enschede. Een persoon zou daar aan het schreeuwen zijn. Kort daarna werd gemeld dat deze persoon in diezelfde straat een woning wilde binnendringen. De politie trof in een portiek aan de Robert Scottstraat een 50 jarige Enschedeër aan, die behoorlijk dronken was. De politie sommeerde de 50 jarige naar huis te gaan, enkele straten verderop, waarna de man weg liep. Echter kort daarna zagen de agenten een oploopje in de Shackletonstraat. De 50 jarige was ook daar weer vervelend geweest en had een glas stuk gegooid. De politie gaf hem nog een kans naar zijn woning te gaan, echter de 50 jarige rende weg en aan zijn woning voorbij. De politie trof de 50 jarige liggend op het balkon van een andere woning aan. De man was gewond in zijn gelaat nadat hij wat ongelukkig ten val was gekomen op dit balkon. De politie hield de verdachte aan wegens verstoring van de openbare orde en openbare dronkenschap. De verdachte is ter ontnuchtering opgesloten. (06-096249)

Fietser botst tegen openslaand portier

Hengelo

Woensdagavond 26 juli omstreeks 23.00 uur wilde een 26 jarige man uit Hengelo uit zijn auto stappen nadat hij deze aan de rechterzijde van de Tuindorpstraat in Hengelo had geparkeerd. Op het moment dat hij het portier opende, naderde een 42 jarige fietser uit Hengelo. De fietser klapte tegen het portier en kwam ten val. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-096216)

Paard door auto aangereden

Notter

Een 25 jarige man uit Nijverdal reed woensdagmiddag 26 juli omstreeks 15.45 uur met zijn auto op de Klokkendijk in Notter. Door nog onbekende oorzaak kwam het voorwiel van de auto in de berm. De 25 jarige bestuurder probeerde dit te corrigeerde maar helaas zonder resultaat. De auto belandde in het rechts van de weg gelegen weiland en raakte een paard, een merrie van vier jaar. Het paard brak beide achterbenen. Een dierenarts liet het dier ter plekke inslapen. Eigenaresse van het paard is een 30 jarige vrouw uit Notter. (06-096106)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --