Ingezonden persbericht


Persbericht

27 juli, 2006

Centennial Software en Kingston Technology verhogen beveiliging van USB-sticks

Centennial Software, ontwikkelaar van assetmanagement- en beveiligingsoplossingen, werkt samen met Kingston Technology Company, inc - de grootste onafhankelijke producent van geheugenoplossingen ter wereld - aan een gecombineerde hard- en software-oplossing voor de zakelijke markt. Ondernemingen kunnen met deze oplossing het gebruik van USB-drives en andere draagbare opslagmedia binnen het bedrijfsnetwerk eenvoudig beheren en controleren. De oplossing is een combinatie van Centennial's eindpuntbeveiligingssoftware DeviceWall en Kingston's DataTraveler Elite - Privacy edition USB-drives.

"Organisaties kiezen vooral voor snelle USB-drives", aldus Andy Burton, CEO van Centennial Software. "Iedere organisatie die het gebruik van dergelijke apparaten toestaat - en de beveiliging van opgeslagen bestanden wil garanderen - moet er voor zorgen dat de eindpuntbeveiliging van het bedrijfsnetwerk goed wordt beheerd en dat de aanwezige informatie op het netwerk en de USB-drives veilig is. Door onze samenwerking met Kingston beschikken klanten over betrouwbare én eenvoudig te gebruiken draagbare opslagmedia met databeveiliging voor de mobiele gebruikers. Tegelijkertijd leveren wij deze klanten flexibele eindpuntbeveiligingssoftware voor het beheren en beschermen van het totale bedrijfsnetwerk."

DeviceWall zorgt ervoor dat organisaties inzicht krijgen in wat ze nodig hebben op het gebied van databeveiliging. Ondernemingen kunnen met deze software het gebruik van draagbare opslagmedia, zoals USB-drives, MP3-spelers en CD-DVD RW drives beheren en controleren. Bovendien is het mogelijk om data op de USB-drives te beveiligingen via encryptie. Met DeviceWall Connection Auditor kunnen grafische rapportages worden gemaakt die de bestaande gevaren op het gebied van eindpuntbeveiliging in kaart brengen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om effectieve richtlijnen op te stellen voor gebruikers.

Kingston's DataTraveller Elite - Privacy edition USB-drive beveiligt alle informatie direct, dankzij een 128-bit AES-encryptie. Hierdoor blijft de data op de USB-drive beschermd, zelfs wanneer de drive wordt gestolen of verloren.

"Informatie en data zijn altijd belangrijk geweest voor bedrijven, maar in de hedendaagse mobiele werkomgeving is het een stuk eenvoudiger geworden om deze data mee te nemen. Het toegenomen gebruik van diverse draagbare opslagmedia vormt dan ook een grote bedreiging voor de beveiliging", aldus Mark Leathem, Flash business development manager bij Kingston. "Dankzij de samenwerking met Centennial kunnen wij voldoen aan de beveiligingseisen van onze klanten. Wij bieden hen niet alleen uitstekende producten, maar ook de software om mobiele data en media die verbonden zijn met bedrijfscomputers te beveiligen en te beschermen. Klanten beschikken hiermee over een hele complete oplossing voor het beheer van data en apparatuur."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com