Politie Zuid-Holland-Zuid

27/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 27-07-2006 o persberichten district II

RIJONTZEGGING
SLIEDRECHT Een 22-jarige man uit Sliedrecht is woensdagmorgen 26 juli aangehouden in de De Genestetstraat. De jongeman bestuurde een cabrio en reed op de Rivierdijk. De politie controleerde de kentekengegevens van de wagen en daaruit bleek dat de bestuurder een rijontzegging heeft. Hij werd aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERVELEND
LEERDAM Een 42-jarige man uit Leerdam is woensdagavond 26 juli aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. De politie kreeg de melding dat er een persoon zijn ex-vrouw lastig viel aan de deur. Dit was in de J.V. Oldenbarneveltstraat. De politie ging er heen en vorderde de man weg te gaan. Hij was onder invloed van drank. De man ging weg maar ging later ook weer terug en deed weer vervelend. Hij werd aangehouden in verband met openbare dronkenschap. Er zal gekeken worden naar hulp voor de man.

GETUIGEN GEZOCHT VAN MISHANDELING OP ROTONDE
GORINCHEM De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de rotonde Tussen de Bruggen. Op woensdagavond 26 juli tussen 21.45 en 22.00 uur reed een 22-jarige jongeman uit Gorinchem in de auto vanaf de Melkstraat de Westwagenstraat op. Een kleine witte auto kwam op dat moment ook met hoge snelheid aanrijden. De 22-jarige vond dit asociaal en wees naar zijn hoofd met de gedachte denk eens even na. Vervolgens werd de 22-jarige klemgereden op de rotonde Tussen de Bruggen. Twee jonge getinte mannen stapten uit en bedreigden de 22-jarige. Vervolgens werd het portier van de auto opengetrokken en kreeg de jongeman vuistslagen in het gezicht. Op het moment van het incident liep de rotonde vol met autos. De twee onbekenden namen op dat moment de benen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij heeft een tand door zijn lip en een pijnlijk oog.
De politie vraagt getuigen van het incident contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

LABRADOR PUP BEVRIJD
PAPENDRECHT De politie kreeg op woensdagmiddag 26 juli de melding dat er een hond opgesloten zou zitten in een schuur bij een woning in de Jasmijnstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek het dier, een labrador pup van 3 a 4 maanden, al te zijn bevrijd. Buurtbewoners hadden het diertje uit een warme schuur bevrijd. De politie nam een kijkje in de schuur en zag dat de pup onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten had gezeten: in een afgesloten schuur in een stalen bench met kranten en zonder water en eten. De bewoners waren niet thuis. Het dier zou al twee dagen in de schuur hebben gezeten. In overleg met de officier van justitie werd de hond in beslag genomen en met de dierenambulance naar een dierenasiel gebracht. Ten tijde van de melding was het 32 graden buiten. In het schuurtje is het dan nog warmer geweest.
De eigenaar van de labrador zal nader worden gehoord. Indien hij officieel afstand doet van het dier, gaat de pup naar een nieuwe eigenaar. Doet de eigenaar geen afstand dan blijft het dier in beslaggenomen en zal de rechter bepalen of het diertje bij de huidige eigenaar blijft of een beter baasje verdient.