Unicef

Bijgaand ontvangt u een update van Unicef over de situatie in Libanon.


- Naar schatting 410 mensen zijn gedood en 1600 gewonden in Libanon, meer dan een derde daarvan zijn kinderen.
- 700.000 mensen zijn op de vlucht geslagen, 125.000 mensen leven in 587 scholen. 45 % van de vluchtelingen zijn kinderen.
- UNICEF verzorgt gezondheid, water en sanitaire voorzieningen, onderwijs en zorg voor kinderen.
* Het eerste konvooi met 40 ton goederen is gister aangekomen in Tyre, Zuid-Libanon. Dit is het eerste konvooi dat het gebied heeft weten te bereiken. Unicef leverde goederen voor 10 duizenden ontheemde kinderen.
* Het konvooi bestaat uit water zuiveringstabletten (1800 dozen), zeep (175 dozen), water kits (110 stuks), luiers (1000 zakken) en andere hygiënische benodigdheden.
* UNICEF maakt deel uit van de VN Flash Appeal van US$150 miljoen, hiervan is volgens UNICEF US$23.8 miljoen nodig voor onmiddellijke hulp aan kinderen.

UNICEF benadrukt dat de bescherming van kinderen en burgers tijdens een conflict een verplichting onder het internationale humanitaire recht en het Verdrag van de Rechten van het Kind.

In de komende drie maanden zal UNICEF in Libanon:

- Verzorgen van schoon water en sanitaire voorzieningen in scholen
- Verzorgen van eerste hulp pakket met medicijnen
- Monitoren van psychologische status van kinderen van verzorgen van trauma hulp als dat nodig is. UNICEF werkt samen met partnerorganisaties om te voorkomen dat kinderen - van hun familie worden gescheiden en zorgt ervoor dat als ze gescheiden zijn snel worden herenigd.
- Verschaffen van speelgoed voor de scholen die vluchtelingen opvangen.
- Verschaffen van hulp voor wederopbouw.


* * *