Ingezonden persbericht


Persbericht

WatchGuard lanceert nieuwe UTM beveiligingsapparaten

Nieuwe hardwareplatformen verhogen prestatie, beveiliging en flexibiliteit

27 juli, 2006 - WatchGuard Technologies, Inc. (Nasdaq: WGRD), een toonaangevende leverancier van Unified Treat Management netwerkbeveiligingsoplossingen, introduceert nieuwe e-Serie modellen beveiligingsapparaten: Firebox Edge, Firebox X Core en Firebox X Peak. De nieuwe hardwareplatformen verhogen de prestaties, het aantal verbindingspoorten en leveren uitgebreidere beveiligingsfunctionaliteit met de introductie van nieuwe OS versies. De producten zijn RoHS-compliant volgens de laatste Europese regelgeving. Deze nieuwe producten verstevigen WatchGuard's realtime beveiliging die zowel kleine, middelgrote als grote bedrijven beschermen tegen nieuwe en onbekende dreigingen.

"Met deze nieuwe reeks appliances kunnen we precies inspelen op de groeiende UTM beveiligingsbehoeften in de markt", zegt Marco Weeber, Area Sales Manager Benelux bij WatchGuard. "Onze klanten kunnen ervan verzekerd zijn dat de nieuwe reeks appliances compliant zijn met de nieuwe RoHS-en WEEE-directieven van de Europese Unie die 1 juli zijn ingegaan. Daarnaast kunnen onze klanten gerust zijn dat de nieuwe WatchGuard-apparaten de hoogste beveiliging bieden."

Firebox Edge e-Serie
WatchGuard's Firebox X Edge-reeks levert uitgebreide beveiliging door het integreren van firewall, VPN en URL-filtering voor een robuuste netwerkbeveiliging. Met verbeterde configuratiemogelijkheden biedt de Firebox X Edge e-Serie de mogelijkheid om prioriteiten aan te geven in het netwerkverkeer tussen verschillende kantoren. Tevens kan de bandbreedte beheerd worden. Het verkeer kan namelijk worden verwerkt op basis van bedrijfskritische aspecten, zodat kleine organisaties de capaciteit van hun netwerk kunnen vergroten.

Wanneer Firebox X Edge wordt ingezet in een mobiel kantoor of dependance kunnen de configuraties zowel centraal als op afstand beheerd worden met WatchGuard's System Manager. Het beveiligingbeleid is dan op alle locaties hetzelfde. Daarnaast zijn met WatchGuard's unieke drag-and-drop VPN-creatiemogelijkheden VPN's eenvoudig te installeren en reduceren ze de onderhoudstijd voor de verbindingen tussen de kantoren.

Firebox X Peak
De nieuwe Firebox X Peak is een van WatchGuard's vooraanstaande UTM-apparaten. De nieuwe Peak-modellen bieden realtime beveiliging en leveren geavanceerde netwerkmogelijkheden om complexe klantenomgevingen te ondersteunen. Deze reeks apparaten biedt oplossingen voor grotere organisaties: bijvoorbeeld centrale sites die dienst doen als centrale UTM Firewall en VPN concentrator voor site-to-site VPN of VPN-configuraties voor mobiele gebruikers. De Firebox X Peak kan tevens worden uitgebreidt met software licenties voor Gateway AntiVirus scanning, signatuur gebaseerde indringer preventie systemen (IPS) , URL filtering en Spam filtering.

De Firebox X Peak is uitgerust met acht Gigabit Ethernet-poorten. Er is ook een Fibre-interfacemodel beschikbaar. De prestatie en capaciteit is verdubbeld met ruim 2.0 Gbps voor firewall-verkeer en 600 Mbps voor VPN-verkeer.

Alle nieuwe Peak e-Series-modellen worden geleverd met Fireware Pro als standaard software. Met Fireware Pro is het mogelijk om antivirus-scans uit te voeren op het HTTP-verkeer waardoor AV-beveiliging wordt uitgebreid voor Web-servers en surfverkeer van gebruikers . De nieuwe software ondersteunt tevens netwerkfunctionaliteit die meer beveiliging en flexibiliteit levert voor kleine en middelgrote bedrijven. Hieronder vallen geavanceerde WAN failover-capaciteiten waarmee de uptime wordt verhoogd en Dynamic DNS. Samen met de bijgeleverde verkeersbeheersfuncties wordt de flexibiliteit en effectiviteit van het netwerk gemaximaliseerd.

Firebox X Core
De nieuwe Firebox X Core en Peak-modellen bieden meer poorten en verhogen de prestaties het UTM verkeer. De Firebox X Core is de ideale oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven en wordt geleverd met Fireware. Fireware is een gestroomlijnde versie van WatchGuard's geavanceerde beveiligingssoftware en is middels licenties te upgraden naar Fireware Pro. De geheugencapaciteit van beide productlijnen is verdubbeld om de dataverwerkingscapaciteit te vergroten.

De Firebox X Core wordt geleverd met Fireware 8.3 met de mogelijkheid om te upgraden naar Fireware Pro.

Prijzen en beschikbaarheid
De Firebox X Core, Peak en Edge producten zijn vanaf nu beschikbaar. Firebox Edge e-Serie is beschikbaar vanaf ¤ 500,00, de Fireboxx X Core e-Serie vanaf ¤ 2.500,00 en Firebox Peak e-Serie vanaf ¤ 8.500,00.

(616 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiliging-oplossingen voor grote tot middelgrote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -services die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden geüpgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, een intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard's 'Intelligent Layered Security' architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en services van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure support waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

WatchGuard, LiveSecurity and Firebox are either registered trademarks or trademarks of WatchGuard Technologies, Inc. or its subsidiaries in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marisa Pumares van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: marisap@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com